Sindicatele din invatamantul iesean se opun sustinerii examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională pe timpul pandemiei

0
69

USLIP IAȘI a adresat un set de întrebări Prim Ministrului și Președintelui României, domnii Ludovic Orban, respectiv Klaus Iohannis. Administrația Prezidențială a înaintat Memoriul către Ministerul Educației și Cercetării, de unde se așteaptă un răspuns. USLIP IAȘI își menține cu fermitate punctul de vedere că Examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională nu pot fi organizate în condiții de siguranță deoarece riscul de infectare va fi foarte ridicat.

Există numeroase mesaje de îngrijorare profundă din partea părinților, elevilor și cadrelor didactice cu privire la acest aspect. În acest context dorim să o cităm pe doamna Ministru al Educației, Monica Anisie care a declarat, din nou, pe 02.05.2020, la un post național de televiziune că “sănătatea elevilor și a profesorilor este cea mai importantă!”. Această axiomă nu se potrivește însă cu intenția declarată în aceeași intervenție televizată, de a organiza totuși examenele în lunile iunie și iulie. Credem că mai este timp pentru a se decide o manieră sigură de a parcurge Bacalaureatul și Evaluarea Națională printr-o procedură pe care am înaintat-o deja în spațiul public. Punctul nostru de vedere este că echivalarea cu media anilor de studii a celor două examene este în acest moment unica opțiune fezabilă de a ieși din această dilema”, a declarat  Laviniu Lacusta, președinte USLIP IAȘI.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here