Fenomen alarmant la Iasi! Pericole reale pe sosele! Soferi prinsi bauti, drogati si fara permis la volan

0
54

Rapoartele zilnice ale Politiei Rutiere reflecta un fenomen ingrijorator prezent pe drumurile publice din Iasi. Zilnic, cel putin trei soferi inconstienti cad in plasa politistilor, acestia facandu-se vinovati de conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, a unor substante halucinogene, fara permis sau cu numere de inmatriculare false.

Recent, politistii ieseni au intocmit un dosar penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

Un tanar a fost retinut, pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore. Politistii din cadrul Sectiei nr. 1 Politie Rurala Iasi efectueaza cercetari intr-un dosar penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante. Din investigatiile efectuate pana in prezent, s-a constatat faptul ca, la data de 5 martie a.c., un tanar, de 29 de ani, din comuna Tomesti, in timp ce ar fi condus un autoturism, pe raza comunei Tomesti, ar fi pierdut controlul asupra directiei de deplasare si ar fi parasit partea carosabila, intrand in coliziune cu un gard. In urma verificarilor efectuate de politisti, s-a constatat faptul ca acesta avea permisul de conducere retinut. De asemenea, in urma testarii tanarului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la o unitate medicala, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei. In baza probatoriului administrat in cauza, la data de 5 martie a.c., tanarul a fost retinut de politisti, pentru 24 de ore, fiind introdus in Arestul I.P.J. Iasi.La data de 6 martie a.c., acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi si Judecatoriei Iasi, instanta dispunand arestarea sa preventiva pentru 30 de zile.

La data de 5 martie a.c., politistii din cadrul Sectiei nr. 4 Politie Iasi au oprit, pentru control, pe raza municipiului Iasi, un autoturism condus de un barbat, de 38 de ani, din comuna Ciurea. Intrucat soferul emana halena alcoolica, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la o unitate medicala, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante. In baza probatoriului administrat in cauza, la data de 6 martie a.c., barbatul a fost retinut de politisti, pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore. La data de 7 martie a.c., barbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi, fata de acesta fiind dispusa masura preventiva a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Un alt sofer a fost arestat preventiv pentru o perioada de 30 de zile pentru o infractiune similara la regimul rutier. Politistii ieseni efectueaza cercetari intr-un dosar penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul cu numar fals de inmatriculare. Politistii din cadrul Sectiei nr. 6 Politie Iasi efectueaza cercetari intr-un dosar penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul cu numar fals de inmatriculare. Din investigatiile efectuate pana in prezent, s-a constatat faptul ca, la data de 6 martie a.c., un tanar, de 20 de ani, din municipiul Iasi, ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iasi, avand montate placute cu un numar de inmatriculare care apartinea unui alt vehicul. De asemenea, in urma verificarilor efectuate, s-a constatat faptul ca tanarul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. In baza probatoriului administrat in cauza, la data de 7 martie a.c., tanarul a fost retinut de politisti, pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore. Ulterior acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi si Judecatoriei Iasi, instanta care a dispus arestarea sa preventiva pentru 30 de zile.

La data de 6 martie a.c., politistii din cadrul Biroului Rutier Iasi au oprit, pentru control, pe raza municipiului Iasi, un autoturism condus de un barbat, de 32 de ani, din municipiul Iasi. Intrucat soferul emana halena alcoolica, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la o unitate medicala, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

La data de 6 martie a.c., politistii din cadrul Biroului Rutier Iasi au oprit, pentru control, pe raza municipiului Iasi, un autoturism condus de un barbat, de 51 de ani, din municipiul Iasi. Intrucat soferul emana halena alcoolica, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la o unitate medicala, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

Politistii din cadrul Sectiei nr. 9 Politie Rurala Harlau efectueaza cercetari intr-un dosar penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante. Din investigatiile efectuate pana in prezent, s-a constatat faptul ca, la data de 6 martie a.c., un barbat, de 36 de ani, din comuna Deleni, in timp ce conducea un autoturism, pe DJ 281 A, in comuna Deleni, ar fi pierdut controlul asupra directiei de deplasare si ar fi intrat in coliziune cu un cap de pod. In urma impactului, nu au rezultat victime omenesti. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicala, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 6 martie a.c., politistii din cadrul Biroului Rutier Iasi au oprit, pentru control, pe raza municipiului Iasi, un autoturism condus de un tanar, de 24 de ani, din comuna Grajduri. In urma verificarilor efectuate de politisti, s-a constatat faptul ca tanarul are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

La data de 6 martie a.c., politistii din cadrul Sectiei nr. 6 Politie Iasi au oprit, pentru control, pe raza municipiului Iasi, un autoturism condus de un barbat, de 31 de ani, din municipiul Iasi. In urma verificarilor efectuate de politisti, s-a constatat faptul ca barbatul are permisul de conducere retinut. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

La data de 6 martie a.c., politistii din cadrul Politiei Orasului Targu Frumos au depistat un tanar, de 23 de ani, din orasul Targu Frumos, in timp ce conducea un autoturism, pe raza orasului Targu Frumos, fiind sub influenta alcoolului, in urma testarii sale cu aparatul alcooltest rezultand o valoare sub 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Totodata, in urma verificarilor efectuate de politisti, s-a constatat faptul ca tanarul are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere. De asemenea, tanarul a fost sanctionat contraventional, conform O.U.G. nr. 195/2002.

In noaptea de 7 spre 8 martie a.c., politistii din cadrul Politiei Orasului Harlau si Sectiei nr. 9 Politie Rurala Harlau au depistat un barbat, de 41 de ani, din comuna Erbiceni in timp ce conducea un autoturism, pe DJ 281, in comuna Erbiceni, fiind sub influenta alcoolului, in urma testarii sale cu aparatul alcooltest rezultand o valoare sub 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost sanctionat contraventional, cu amenda, fiindu-i retinut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002.

La data de 8 martie a.c., politistii din cadrul Sectiei nr. 5 Politie Rurala Raducaneni au oprit, pentru control, pe raza comunei Mosna, un autoturism condus de un tanar, de 28 de ani, din comuna Mosna. In urma verificarilor efectuate, s-a constatat faptul ca tanarul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, acesta emana halena alcoolica, insa a refuzat sa fie condus la o unitate medicala unde sa fie prelevate mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Totodata, tanarul a fost sanctionat contraventional, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece nu avea asupra sa niciun act prevazut de lege.

La data de 8 martie a.c., politistii din cadrul Sectiei nr. 3 Politie Rurala Popricani au oprit, pentru control, in comuna Bivolari, un autoturism condus de un barbat, de 39 de ani, din comuna Bivolari. Intrucat soferul emana halena alcoolica, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la o unitate medicala, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcolului sau a altor substante.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

85 − 77 =