Festival international demonstrativ de moda Kasta Morrely Fashion Week

0
64

Ediția cu numărul VII a Festivalul Industriilor Creative s-a desfășurat în perioada 02 – 04 noiembrie 2018, la Sala Polivalentă din Iași. Evenimentele principale găzduite de festival au fost Kasta Morrely Fashion Week și Gala Premiilor în Industriile Creative.

În deschiderea festivalului un moment special dedicat Centenarului Marii Uniri a fost realizat de Fanfara Garnizoanei Iași.

Această ediţie a Festivalului Industriilor Creative a fost oficiată de primarul Municipiului Iași, domnul Mihai Chirica, cu un discurs-mesaj dedicat ieșenilor și profesioniștilor din industriile creative. Pe scena festivalului, domnul Mihai Chirica a oferit cu acest prilej Diplome de Excelență pentru Promovarea industriilor creative ieșene la nivel național și internațional următoarelor personalităţi ale domeniului: Diana Alexandroae – Președintele Asociației Kasta Morrely, Talida Moreli – Directorul General Kasta Morrely Fashion Week, Diana Morelli – Director de imagine Kasta Morrely Fashion Week şi Ana Cristina Zacornea – Preşedinte executiv EuroDEMOS.

Momentul festiv a culminat cu înmânarea Diplomei de Excelență pentru Promovarea industriilor creative ieșene la nivel național și internațional, Excelenţei Sale Dr. Morel Bolea –  Conte al Familiei Imperiale şi Regale Rurikovich, personalitatea care a iniţiat, organizat şi coordonat proiectul de cercetare Kasta Morrely ce a avut ca rezultat conceperea pentru prima dată în lume a Standardului ocupaţional Manechin și a Standardului ocupaţional Organizator spectacole. Mulţumită acestui proiect de cercetare există astăzi Asociația Kasta Morrely și Festivalul Industriilor Creative.

Suita de prezentări și spectacole de modă a acestei seri speciale a fost deschisă de respectabilul designer ELI LĂSLEAN. Cu peste 25 de ani de activitate în lumea fascinantă a modei, doamna Eli Lăslean a creat în mod special pentru femei celebre din România. Această realizare deosebită a fost surprinsă într-un film aniversar emoţionant realizat de regizorul Tedy Necula ce a fascinat publicul spectator în deschiderea momentului Eli Lăslean.

Recunoscut drept cel mai bun designer român de avangardă, GEORGE HOJBOTĂ a revenit pe podiumul Kasta Morrely Fashion Week cu „un adevărat pelerinaj vestimentar”, conform descrierii designerului George Hojbotă. În creaţiile sale conceptele au oscilat armonios între retro şi futurist, urban-fantastic, arhitectural-poetic.

Membrii Programului de Leadership KASTA MORRELY KIDS au fascinat publicul spectator prin ţinută, naturaleţe şi pregătire cu un moment Teatru de Modă®, specific acestui program.

BARBARA LANGELLOTTI ATELIER a fost prezentă din nou pe podiumul festivalului cu o colecţie deosebită de rochii de mireasă, ce s-a bucurat de aprecierea publicului spectator prin linia distinsă, materiale și lucrătura deosebit de migăloasă. Finalul prezentării a culminat cu o rochie de mireasă în culoarea neagră, purtată de Diana Morelli, care a atras aplauzele generoase ale publicului.

Designerul MIHAELA ANDRONIC s-a distins prin creații rafinate şi sofisticate, cu vizibile influenţe glamour, care au adus în prim plan grația şi eleganţa înnobilate de o calitate excepțională a execuţiei şi finisajelor.

Studenții Geanina Ciobanu, Monica Moroșan și Bianca Rusu, sub îndrumarea doamnelor conferențiar univ. Cornelia Brustureanu și lector univ. Cristina Hîrțescu, din cadrul UNIVERSITĂȚII NAȚIONALE DE ARTE DIN IAȘI, au încântat publicul spectator cu o colecție simbol, Drăgaika. Această colecție a evocat într-un mod special sărbătoarea populară închinată coacerii holdelor.

Prezent pentru prima dată în Romania, designerul HANADI ABBOUND din LIBAN a prezentat o colecție de festival internaţional cu rochii din materiale prețioase, scumpe și rare, inspirată din mondenitatea țării sale.

Designerul român FLORIN DOBRE a încheiat seara de festival cu prezentarea colecției simbol ,,#REZIST (în) România 100”, ce are ca laitmotiv anul centenarului pe care-l traversează țara noastră. „Ca îndemn al unui gând, îmi doresc ca oamenii din țara mea să învețe să iubească românește și românul care construiește. Deci iubiți-ne și dați mai departe! La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!”, mai spune Florin Dobre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here