Filmul testament al lui Sergiu Nicolaescu, cu buget de Hollywood. Cine este misterioasa actrita care o va interpreta pe Maria Tanase

0
62

Filmul “Maria Tanase”, care va avea drept subiect viata “Reginei cantecului romanesc”, e cea mai scumpa pelicula din istoria cinematografiei romanesti. Desi nu ii apartine in totalitate, proiectul i-a fost atribuit in trecut lui Sergiu Nicloaescu.

Este vorba despre ceea ce s-a vehiculat dupa moartea regretatului regizor drept ultima dorinta lasata cu limba de moarte celui mai bun prieten, Ioan Carmazan. La un an de la moartea lui Sergiu Nicolaescu, prietenul sau isi doreste sa duca ideea filmului pana la capat, fiind incurajat si de cativa oameni care i s-au alaturat si care i-au dat sperante ca acest scenariu poate poate prinde viata, chiar daca pentru infaptuirea filmului a fost constituit un deviz de nici mai mult nici mai putin de 2,5 milioane de euro.

Ioan Carmazan sustine ca oricine ar scrie scenariul, filmul va avea la baza biografia Mariei Tanase, care nu poate fi schimbata.

Nu era scenariul lui Sergiu Nicolaescu, era un decupaj al lui Sergiu Nicolaescu, scris de alti doi autori, dar el isi pusese amprenta. Se merge pe biografie. Putem face fiecare un scenariu, dar biografia este aceeasi, pianul a cazut in Dunare si la mine, si la Sergiu Nicolaescu si la dumneavoastra, Maria Tanase a fugit de acasa si la mine si la Sergiu Nicolaescu si la oricine va urmari biografia ei. Problema este cum se vede imaginea, ce culori folosesti… Era un scenariu al lui Sergiu Nicolaescu in care tinea spectatorii in suspans, dar eu nu l-am urmat in totalitate.E un alt tip de cinema pe care il practic eu. Nu vreau sa spun ca al meu e mai bun decat al lui Sergiu. Problema e ca eu nu am genul publicului, el il avea. Eu nu pot sa cobor la spectator, daca spectatorul se ridica la mine, voi fi foarte fericit. Sunt mai incapatanat din punctul acesta de vedere.”, a marturisit maestrul Carmazan.

61619104

Asadar, este vorba despre un film care are la baza scenariului viata Mariei Tanase. Ideea a fost perceputa de publicul larg ca apartinand lui Sergiu Nicolaescu, spunandu-se ca a fost ultimul film pe care marele regizor si-ar fi dorit sa il faca. Pentru asta a fost aleasa si actrita pentru rolul principal, in persoana Catalinei Grama, cunoscuta drept Jojo. Despre ea se spune ca era preferata lui Nicolaescu si ca ar fi facut chiar niste poze pentru acest film, imagini in care apare interpretand-o pe marea doamna a muzicii populare romanesti.

Regizorul Ioan Carmazan a avut amabilitatea sa ne explice ca, in realitate, procedura de a atribui un rol principal intr-un film este indelungata si nu se rezuma doar la cateva poze. Intr-adevar, in biroul maestrului au fost gasite acele imagini, despre care Carmazan spune ca sunt bune, insa domnia sa nu a discutat niciodata fata in fata cu Jojo.

61619109

Pozele cu Jojo sunt niste poze pe care le-a facut pentru Sergiu Nicolaescu, ele sunt ok, amuzante, eu cu ea nu am vorbit niciodata fata in fata. Ele existau in biroul lui Sergiu Nicolaescu. Este interesant, au fost ok, au luat-o pe Maria Tanase, a pus-o intr-o anumita ipostaza, a pozat asa, insa noi nu am discutat despre asta.”, a explicat Ioan Carmazan.

Rolul a fost atribuit sopranei Alexandra Coman

Desi pentru acest rol s-a vehiculat, pe langa Jojo si numele Angelei Ghiorghiu, regizorul Ioan Carmazan a decis ca acesta sa fie acordat sopranei Alexandra Coman. Este vorba despre fosta iubita a lui Adrian Cioroianu, una dintre sopranele din Romania ravnite pe cele mai mari scene ale lumii.

Regizorul a decis ca in rolul principal sa joace soprana Alexandra Coman

Povestea asta cu cine joaca rolul Mariei Tanase, momentan este Alexandra Coman, mai tarziu vedem. Este un intreg purgatoriu, Cand intri in productie faci probe, probe de machiaj, sunt si producatorii, probabil daca vor fi si producatorii americani, incepem o poveste nu stiu cum… E o prima speranta.”, a completat regizorul.

Soprana Alexandra Coman este foarte fericita ca a fost distribuita in acest rol, desi este constienta ca, in acelasi timp, este si o mare responsabilitate. Cu toate acestea, artista e sigura ca va face fata fara probleme unui peresonaj pe care l-a studiat indeaproape.

61619106

Alexandra Coman a studiat indelung personajul Maria Tanase si sustine ca va face fata unui astfel de rol

Sunt incantata si onorata pentru ca Maria Tanase eu unul dintre idolii mei! Nu e un rol usor, e o personalitate destul de complexa. Dar cred ca o voi face foarte bine pentru ca am studiat foarte mult acest personaj si aceasta artista, sunt pregatita si sper sa incepem filmarile cat mai repede!”, ne-a spus in exclusivitate soprana.

Cel mai scump film din cinematografia romaneasca

Pana in acest moment, cel mai scump film din Romania a fost in regia lui Nae Caranfil. Este vorba despre pelicula “Restul e tacere”, care a avut un buget 2,43 milioane de euro si care prezinta reconstitutirea fidela a razboiului cu turcii, prin care Romania isi cucerise independenta.

Ioan Carmazan spune ca ultimul cuvant in acest film il vor avea producatorii, care au sarcina de a gasi finantare

In timp ce filmul lui Caranfil reusise sa fie finantat din fonduri autohtone, Ioan Carmazan marturiseste ca pentru “Maria Tanase” se incearca obtinerea de fonduri inclusiv de la Consiliul Europei.

Fosta iubita a lui Adrian Cioroianu este una din sopranele dorite pe cele mai mari scene ale lumii

Incerc sa adun bani, s-a facut un deviz! Daca voi reusi sa adun cei 2 milioane 500 de mii de euro voi merge mai departe! Deocamdata sunt la faza la care sunt hotarat sa fac filmul, Ministerul Culturii ne-a dat ceva bani, sa vedem daca vom obtine mai multi. Guvernul ne sustine real. Intre timp ne-am adresat Consiliului Europei, domnul Constantin Dutu a avut o interpelare in plen despre proiectul Brancusi si se pare ca a avut succes, ne-am adresat si noului comisar european Silvia Costa si printre multele proiecte care au luat bani probabil este si asta. Avem tot sprijinul, a venit si domnul Boby Paunescu si am discutat.”, a mai declarat regizorul.

Producatorii au ultimul cuvant

Avand in vedere ca este vorba despre un film foarte costisitor, producatorii sunt cei care urmeaza sa stranga banii, iar ca drept urmare vor fi si cei care vor trasa ultimele amanunte ale proiectului.

Regizorul Ioan Carmazan sustine ca vrea sa imprime propria viziune si propriul stil filmului “Maria Tanase”

Banii o sa-i stranga un producator. Stiu ca aparuse un articol ca Nicolaescu a luat 17 miliarde din nu stiu ce productie. Nicolaescu nu a luat niciun ban, el a luat atat cat prevedea contractul lui de regizor. Eu o sa-mi iau cat prevede contractul meu de regizor si de scenarist, atat! Restul este treaba producatorilor!”, a incheiat maestrul Carmazan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 5 =