Firma care se face vinovata de moartea ieseanului strivit de un panou, controlata de membrul unei grupari infractionale

0
63

Compania care s-a ocupat de amplasarea panoului publicitar din fata Moldova Mall din Iasi, panou care s-a desprins si a curmat viata unui om, este Imperial Media Gold Bucuresti detinuta de omul de afaceri Traian Dinu. In cursul anului trecut, administratorul firmei din cauza caruia a murit un om, strivit de un panou publicitar in centrul Iasului, a fost cercetat de procurorii DIICOT, alaturi de alte 15 persoane, in dosarul FC Petrolul, in care a fost estimat un prejudiciu de peste 15 milioane de euro.

Conform DIICOT, „o parte din membrii grupării, în calitate de administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploieşti, au iniţiat, în anul 2012, o grupare infracţională organizată la care au aderat şi ceilalţi membri, în vederea creării unor lanţuri infracţionale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării şi finanţării SC Fotbal Club Petrolul SA Ploieşti. Astfel, au fost efectuate operaţiuni nereale prin emiterea de documente şi facturi fictive, în scopul deducerii TVA şi diminuării bazei de impozitare (impozit pe profit). De asemenea, în scopul creării unor relaţii comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracţională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii şi livrări de mărfuri, sumele astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive. Prejudiciul produs prin activitatea infracţională este 15.400.000 de euro“.

In plan economic, firma controlata de Traian Dinu a fost clasata in Top 50 Profit 2016, un top adresat microintreprinderilor, ocupand locul II la domeniul de activitate “Publicitate si activitati de studiere a pietei”.

Reamintim faptul ca in luna octombrie a acestui an, firma Imperial Media Gold a fost contractata de catre o firma de retail in vederea desfasurarii unor servicii de panotaj stradal pe raza municipiului Iasi. Ghinionul face ca un astfel de panou, amplasat in parcarea Moldova Mall din Iasi, sa se desprinsa din sistemul de ancorare si, luat de vant, sa striveasca un batran care la o saptamana dupa incident a murit pe patul de spital. In acest moment, procurorii desfasoara cercetari pentru stabilirea vinovatiei responsabililor acestei firme.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here