Imprumut pentru 80 de autobuze noi care ar urma sa circule pe strazile Iasului incepand de anul viitor

0
53

Consilierii locali au votat astăzi proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei necesare concretizării finanţării rambursabile din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, în valoare de 15.000.000 de Euro, cu o maturitate de 12 ani, necesară pentru reînnoirea parcului auto al Companiei de Transport Local prin achiziţionarea de autobuze noi.
Noi prognozăm să depăşim numărul de 80 de autobuze în această sumă. Un lucru este cert – vom lua autobuze de toţi banii. Nu trebuie să rambursăm înapoi din acest credit, anticipat, ci pur şi simplu să luăm autobuze de toţi banii. Autobuzele vor trebui, prin caietul de sarcini, să fie furnizate din mai multe loturi. Este exclus dintr-un singur lot, pentru că am deprecia puţin concurenţa pe piaţă. Vor fi, probabil, măcar două loturi, astfel încât să putem asigura cât mai repede necesarul de autobuze pentru transportul public ieşean”, a declarat primarul Mihai Chirica.
In urma discuţiilor dintre Comisia de negociere instituită în 15 iulie 2016 şi reprezentanţii BERD, banca a acordat o serie de facilităţi, precum diminuarea marjei dobânzii de la 1,5% la 1,3% pe an şi reducerea comisionului de acordare de la 1,0% la 0,5%. Potrivit calculelor efectuate de departamentele de specialitate din Primărie, la data de 30 septembrie 2016, gradul de îndatorare a Municipiului Iaşi a fost de 12,07% iar din estimările realizate în conformitate cu prevederile legale, pe perioada de contractare a împrumutului, nivelul îndatorării nu depăşeşte limita de 30%.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − = 4