Firmele de taximetrie, obligate să asigure si transportul persoanelor cu dizabilităti

0
78

În urma dezbaterii cu tema „Iași – oraș accesibil tuturor”, dedicată identificării problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități sau cu deficiențe de auz / văz / vorbire, primarul Mihai Chirica a cerut operatorilor de transport persoane în regim de taxi să asigure cel puțin câte o mașină adaptată transportului persoanelor cu dizabilități și a dispozitivelor ajutătoare de mers.
Până vineri, 15 februarie, operatorii de taximetrie trebuie să transmită Primăriei Municipiului Iași câte dintre autoturismele autorizate pentru transport persoane în regim de taxi deținute au fost adaptate pentru transportul persoanelor cu dizabilități ce utilizează scaunul rulant.
Municipalitatea ieșeană amintește faptul că, în baza prevederilor art. 64 din Legea 448 / 2006 privind Protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, constituie discriminare refuzul conducătorului de taxi de a asigura transportul persoanei cu handicap și a dispozitivului de mers. Nerespectarea dispozițiilor legale menționate se sancționează contravențional cu amendă de la 10.000 la 20.000 de lei.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here