Taximetristii paralizeaza circulatia in centrul Iasului. Ampla actiune de protest in zilele de 13 si 14 februarie

0
77

Municipalitatea a emis o dispoziție privind aprobarea solicitării Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) și CNTR referitoare la organizarea unor acțiuni de protest în perioada 13 – 14 februarie, între orele 10.00 și 13.00, pe strada Anastasie Panu nr. 60 (sediul Instituției Prefectului – Județul Iași).

Astfel, se restricționează circulația autovehiculelor, în funcție de necesități, cu excepția mijloacelor de transport în comun, precum și pentru autospecialele de salvare, pompieri și alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, care vor folosi mijloace de avertizare specifice, în zilele și intervalele orare menționate, în vederea manifestării publice solicitate pe următoarele tronsoane:

– strada Anastasie Panu, tronsonul cuprins între bulevardul Ștefan cel Mare (Școala Primară „Gheorghe Asachi”) și intersecția cu strada Sf. Lazăr (Hala Centrală – Piața Sfânta Vineri);

– strada Palat, de la intersecția cu bulevardul Ștefan cel Mare (Școala Primară „Gheorghe Asachi”) până la intersecția cu strada Sf. Lazăr (sediul BCR);

– strada Costache Negri, de la intersecția cu strada Armeană până la intersecția cu strada Anastasie Panu.

De asemenea, în zilele și intervalele orare menționate se va închide circulația auto în parcarea din fața Palatului Culturii.

Autovehiculele de transport persoane în regim de taxi participante la acțiunea de protest au obligația de a afișa într-un loc vizibil un element distinctiv sub forma unei coli de hârtie A4 cu însemnul „Protest”. Parcarea taximetrelor se va face pe strada Anastasie Panu și pe strada Palat, de la intersecția străzii Anastasie Panu cu strada Sf. Lazăr (Hala Centrală – Piața Sfânta Vineri) până la intersecția străzii Palat cu strada Sf. Lazăr (sediul BCR), în ordinea sosirii acestora.

Deplasarea participanților la eveniment spre sediul Instituției Prefectului – Județul Iași se va face pe trotuar, fiind interzisă staționarea, precum și circulația acestora pe carosabil pe tot parcursul traseului. Este interzisă oprirea sau staționarea autovehiculelor participante la acțiunea de protest pe calea de rulare a tramvaielor.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here