Focar COVID-19 la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași- 6 bebelusi confirmati pozitiv

0
52

Este focar de COVID-19 la mai multe unitati spitalicesti din Iasi, printre care si la Maternitatea „Elena Doamna” acolo unde două asistente și șapte bebeluși au avut test pozitiv la SARS-CoV-2. Și la Spitalul „C.I. Parhon” este focar de COVID și au fost sistate internările, fiind asigurate urgențele.
Direcţia de Sănătate Publică Iași a transmis, luni, că sunt șase focare COVID-19, din care unul la Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Elena Doamna” – Secția Neonatologie.
Aici au fost depistate nouă cazuri, din care șapte la nou născuți și două la asistente. Măsurile luate au fost izolarea personalului la domiciliu și a nou-născuților în secție.
Un alt focar este la DGASPC Iași, Centrul Guliver, unde sunt opt cazuri, din care șapte la beneficiari și unul la un salariat. În acest caz, salariatul este izolat la domiciliu, iar beneficiarele, în centru.
Și la Centrul de Servicii Sociale „Maternus” este focar de COVID-19. Sunt active șase cazuri, din care patru la beneficiari și două la salariați. Salariații sunt izolați la domiciliu, iar beneficiarele în centru.
Un alt focar la Iași este la Spitalul „Nicolae Oblu”, secția Neurochirugie 2, acolo und au fost depistate 12 cazuri, din care 5 la angajați și 7 la pacienți. S-a impus izolarea persoanelor pozitive, efectuarea dezinfecției și retestarea contacților.
Și la secția Neurochirugie 3, de la Spitalul „Oblu” sunt cinci cazuri, între care trei la pacienți și două la angajați, S-a impus izolarea persoanelor pozitive, efectuarea dezinfecției și retestarea contacților.
Un ultim focar este la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”, Iași, Secția Urologie. Sunt șapte pacienți pozitivi la SARS-CoV-2, iar măsurile luate au fost sistarea internărilor elective cu asigurarea urgențelor, monitorizarea contacților, dezinfecția terminală și triajul epidemiologic.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 8 = 1