Fondatorul trupei Rosu si Negru, Nancy Brandes, in coma la un spital din Israel

0
72

Nancy Brandes, o legenda a muzicii romanesti, fondator al trupei “Rosu si Negru”, a fost internat in stare grava intr-un spital din Israel. Potrivit apropiatilor, artistul s-ar afla in coma profunda, in urma unui infarct.

În 1970, a dat Marea Neagră pe Marea Mediterana şi viaţă comunistă din România pe cea capitalistă din Israel. Nancy Brandes, fondatorul trupei rock Roşu şi Negru, este astăzi cel mai iubit român din Israel.

Era adorat şi celebru în România, dar n-a putut suportă niciodată regimul comunist. Când a plecat din România, Nancy Brandes nu ştia ce va face în Israel.

Nu o să uit niciodată: după două ore ajung la Tel Aviv şi după o săptămână cânt într-un bar, pianist, ca un şobolan, într-un colţ în întuneric, şi mă gândesc, nenică, unde am fost şi unde am ajuns“, declara Nancy Brandes pentru România TV.

Nancy plecase la Telv Aviv cu un prieten, care însă nu s-a acomodat schimbării şi s-a întors în România. De la acel prieten, a primit apoi o felicitare criptată.

Trei oi şi un bou cu picioarele în sus. M.am dus la Mosad să întreb ce înseamnă asta şi mi-au spus: Nancy , e clar ce înseamnă: oi oi oi, ce bou am fost că m-am întors… e o chestie”, a mai spus Nancy Brandes.

Rămas în Israel, Nancy Brandes a luat-o iar de jos. A muncit până a ajuns sus, chiar foarte sus, fiind dirijor, compozitor şi comediant de renume.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here