Fonduri europene pentru realizarea sistemului de e-ticketing

0
68

Municipalitatea avansează cu proiectul proiectul „Sistem e-ticketing pentru îmbunătățirea mobilității în Zona Metropolitană Iași”. Documentația pentru obținerea finanțării europene a fost depusă la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”.

În cursul zilei de marţi, 21 mai, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est a comunicat municipalităţii ieşene faptul că în urma evaluării proiectul a obținut 83,5 puncte. Valoarea totală a proiectului este de 12.645.900,88 lei, inclusiv TVA, din care pentru construcții și montaj vor fi alocați 857.621,65 lei, inclusiv TVA. Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni.

Echipamente instalate la bord pentru asigurarea funcției de e-ticketing și numărare călători vor consta în 249 computere de bord, 920 validatoare duale, 898 sisteme numărare, 498 switch-uri

Scopul proiectului este crearea unui sistem de transport public eficient și atractiv care sa deservească într-un mod echilibrat locuitorii Municipiului Iași. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă promovarea mobilității urbane durabile și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin implementarea de măsuri care să conducă la realizarea unui sistem modern de transport public, care să acopere cerințele și necesitățile locuitorilor și să asigure creșterea cotei modale a acestui mod de deplasare. (M.G.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here