Primăria va reabilita podurile Podu Roș Vechi și Metalurgiei

0
71

Municipalitatea se pregătește să reabiliteze două poduri importante din Iași. Este vorba despre podurile Podu Roș Vechi și Metalurgiei.

“Podul Roş are trei componente: în primul rând este Podul Roş vechi, care a fost reconstruit în 1946, suferind de pe urma bombardamentelor din al doilea război mondial. El are de-o parte şi de alta încă două poduri. Noi ne îndreptăm atenţia spre cel vechi, pe care circulă tramvaiele. Nu se va întrerupe circulaţia în Podu Roş”, a declarat primarul Mihai Chirica.

 

Podul din Podu Roș are o lungime de 44,85 metri, o lățime de 15,90 metri, fiind alcătuit din cadre de beton armat monolit. Valoarea estimată a investiției este de 4.550.679 lei, inclusiv TVA. Termenul estimat pentru execuția lucrărilor este de șase luni. Podul Metalurgiei are o lungime de 48 de metri, o lățime de 26,40 metri, lățimea părții carosabile fiind de 20 de metri.

 

Podul Metalurgiei asigură circulația rutieră pe patru benzi de circulație și două linii de tramvai amplasate în axul podului. Valoarea estimată a investiției este de 3.795.356 lei, inclusiv TVA. Termenul estimat pentru execuția lucrărilor este de șase luni.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here