Fost secretar de stat in Ministerul Sanatatii: “Urgenţa nu trebuie să depindă de un plastic!”

0
66

Cardul de sanatate, atat de blestemat de romani, a ajuns sa fie hulit chiar de oameni cheie dim sistemul public de sanatate. Deputatul-doctor Tudor Ciuhodaru, fost secretar de stat in Ministerul Sanatatii, sustine ca sanatatea oamenilor nu trebuie sa fie pusa in pericol din cauza unui…plastic.
Planificaţi cu mare grijă orice prezentare la urgenţe şi nu uitaţi de card! Ca şi când nu am aştepta cu orele prin aşa zisele servicii de urgenţă mai vine o nouă bomboană pe colivă: cardul de sănătate ar putea deveni obligatoriu chiar şi pentru urgenţe. Şi va veni la UPU cu ambulanţa un nou domn Corneliu Barba ce va aştepta tot câte nouă ore până va muri. Ce-i drept de data aceasta va fi ţinut pe hol cu card valabil până i se va introduce cardul sau îşi va reveni sistemul dar tot nu va fi internat până nu va sucomba.
Probabil trebuie să mai fie risipiţi nişte bani pe plastice fără valoare sau vor să trimitem acasă după card orice pacient care ajunge cu degetele în pungă că, deh nu e în comă şi nici politraumatism nu este, şi poate să se deplaseze. Cardul asta ar fi trebuit să aducă avantaje utilizatorilor, să ofere un istoric şi alte informatii utile terapiei, nu să îl folosească pentru a restricţiona accesul la un sistem de urgenţă ce are oricum multe alte probleme. Trebuie simplificat sistemul, nu complicat!
Poate o fi iar vinovat Băsescu sau Ponta sau Iohannis dar nu tovarăşul care administrează de zece ani afacerea de miliarde a sistemului de urgenţă. Ne va minţi din nou sau ne va spune iar că morţii sunt de vină?!
Ştiaţi că sunt ţări unde nu se platesc asigurări de sănătate dar au un sistem de urgenţă funcţional în orice condiţii? Urgenţa nu trebuie să depindă de un plastic”, a spus doctorul Tudor Ciuhodaru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here