FOTO. Business de vacanță: doi copii răcoresc ieșenii cu limonadă „de casă”

0
53

Uneori, un dozator de limonadă improvizat dintr-un butoiaș de plastic aduce mai multă bucurie unui copil decât ultimul tip de Play Station. O demonstrează o pereche de mici negustori de răcoritoare care și-au amenajat un punct de desfacere pe o alee situată undeva la granița voievodală  dintre cartierele Alexandru cel Bun și Mircea cel Bătrân, stârnind curiozitatea și zâmbetul trecătorilor.

O măsuță, câteva zeci de pahare de unică folosință, un bidon din plastic plin cu limonadă și dotat cu robinet, câteva paie de băut și o sticlă de apă minerală compun mica afacere demarată de doi copii în parcul de lângă Podul Cernei. Fetița blondă manevrează toată „aparatura” și îndeplinește oficiile de vânzare, în timp ce băiețelul supraveghează atent întreg procesul de servire a clienților cu licoarea care potolește setea pe vremea caniculară. Mai dă și el o mână de ajutor, că doar i s-a promis o parte din profit, nu poate doar să stea și să privească cum se face primul milion de euro.

Bănuții se strâng timid, doar câteva bancnote de 1 leu sunt toate încasările de dimineață. Paharul mic costă 2 lei, în timp ce ăla mare e 4 lei, prin urmare prețuri convenabile care ar trebui să atragă consumatorii. Vor apărea și ei, pe măsură ce micii comercianți vor dovedi că au marfă proaspătă și de calitate.

Primul pas deja a fost făcut.

Vacanța e lungă, vara fierbinte, așa că e rost de o limonadă rece, ieftină și servită cu emoția sufletelor de copii.

Paul LOVIN

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here