Pasagerul cu numărul 1.000.000 al aeroportului ieșean, personaj al unei scenete de un festivism grotesc

0
73

Cum de la festivismul inaugurării noului terminal al aeroportului ieșean a trecut ceva timp, se cerea un nou eveniment care să atragă atenția spre principalul vehicul electoral al liberalilor din această vară. Și pleașca a venit pe partea statistică, directorul Romeo Vatră anunțând că aeronava de pe ruta București – Iași de joi, 20 iunie, îl transporta pe pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat pe aeroportul din Iași.

Astfel de evenimente se petrec constant pe toate aeroporturile din lume, dar nici unul nu este pricopsit cu stilul festivist al micii scenete regizate la Iași. O aeronavă meschină, un ATR obosit, abia își trăgea sufletul pe pista aeroportului, în timp ce Romeo Vatră, însoțit de câțiva băgători de seamă, s-a și instalat în preajmă, așteptând cu un buchet de flori de prospețimea coroanelor de la cimitirul Petru și Pavel. Pe o scăriță penibilă care bascula din zece în zece secunde, fiind mereu luată pe sus de rafalele de vânt, au început să coboare diverși pasageri, nedumeriți de atenția acordată de șefii aeroportului. Treptat, s-au risipit, lăsând în urmă o aeronavă din care parcă se aștepta să iasă Papa Francisc sau măcar Babasha.

În cele din urmă, după zece minute de suspans telenovelistic, și-a făcut apariția și pasagerul cu numărul 1 milion, în persoana unei antreprenoare din București. Flori, niște mici cadouri, ura și la aerogară!

Internauții care au urmărit transmisiunea realizată de un post local de televiziune s-au întrecut în ironii: „Nu-l văd pe domnul Iohannis!”, „Felicitări, Aeroportul Iași! Au găsit-o pe Elodia!”, „Sigur e pilotul”, „Credeam că vine Ursula”, „Ce teatru ieftin!”.

Directorul Romeo Vatră a ținut să sublinieze că pasagerul cu numărul 1 milion a sosit anul acesta la Iași cu 8 zile mai devreme decât cel din 2023, încercând astfel să demonstreze că fluxurile de călători sunt în creștere. Statistica însă nu este atât de optimistă. În luna mai a acestui an, traficul a scăzut, fiind înregistrați 195.000 de pasageri, față de cei 230.000 de călători din mai 2023. Mai mult, toți cei care trec prin noul terminal afirmă că este pustiu, bătând vântul prin hala imensă care a costat peste 65 de milioane de euro.

Paul LOVIN

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here