FOTO. Ca in filmele cu prosti! Chirica a platit firma de casa, Conest-ul, cu 10 milioane de euro, ca sa blocheze trotuarele cu stalpi

0
73

Principala companie privată abonată la banii publici ai Iașului a incasat 10 milioane de euro de la Primaria condusa de fostul angajat Conest,  Mihai Chirica,  pentru a face o lucrare in bataie de joc. Lucrarile Conest sunt pline de vicii de executie, dar cea mai in bataie de joc compenenta a lucrarii  sunt stalpii de electricitate care au fost montati direct pe mijlocul trotuarelor inguste.

Sunteți de toată jena cu o lucrare de 600m in doi ani și cu stâlpi in mijlocul unei cărări ce se vrea trotuar”, este opinia Ioanei Bogdan.

Primăria municipiului Iași – ceea ce se face acolo seamănă, în principiu, cu un tort ambalat într-o hârtie murdară de maro: stradă impecabilă, șine de tramvai perfecte și ,helas!, trotuare înguste cu stâlpi în mijlocul lor …. Vă caracterizează perfect, de la Primarul Chefirica până la cel mai mic șefuleț de la serviciul de împins hârtiile online”, spune si Daniel Dobrea

Filme cu prosti! Stilpi in mijlocu trotuarului si ani lumina pentru a termina o stradela amarata.Tipic geniilor din primarie”, sustine un alt iesean, iar comentarii in acest registru sunt mii.

Contractul, in valoare de 44 milioane lei, a fost semnat de Conest pe 4 septembrie, si presupune reabilitarea a trei tronsoane de cale de rulare pentru tramvaie. Lucrările de modernizare a liniilor de tramvai din zonă Pădurii cuprins tronsonul Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță, cu o lungime de 614 metri. Calea de rulare a tramvaiului este finalizată, iar în prezent se lucrează la carosabilul străzii. Chirica sustine ca cel târziu în cursul lunii august vor avea loc probele cu tramvaie pe liniile modernizate.

Lucrările fac parte din proiectul„Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iași”, care are o valoare totală de 114.359.729,95 lei (aproape 24 milioane de euro) și presupune reabilitarea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare a tramvaielor pe trei tronsoane: Podu Roș – intersecție cu bulevardul Primăverii, Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță,bulevardul Virgil Săhleanu – intersecție cu bulevardul Metalurgiei – rond Țuțora,precum și achiziționarea a cinci tramvaie.

În cadrul proiectului „Reabilitarea infrastructurii de tramvai în Municipiul Iaşi” sunt modernizaţi 5.720 de metri liniari de cale simplă de rulare, de-a lungul cărora vor fi amenajate șapte staţii de tramvai şi o staţie intermodală cu o suprafaţă de 120 de metri pătraţi. De asemenea, proiectul include refacerea trotuarelor pe o suprafaţă de 5.184 metri pătraţi, a spaţiilor verzi pe o arie de 6.079 metri pătraţi, reabilitarea carosabilului pe o distanţă de 325 de metri, dar şi construirea de piste pentru biciclişti 🚲 pe o lungime de 914 metri, pe bulevardul Țuțora.

De cand este primar Mihai Chirica, Conest a câștigat majoritatea licitațiilor publice din Iasi.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here