Afacerea “Nasul” la Primaria Iasi!Un ziarist de la BZI, uns politic ca manager general la Poli Iasi

0
95

Poli Iași are o nouă conducere, numita in mare parte pe criterii politice si de amicitie cu primarul Mihai Chirica. În cursul acestei zile s-a stabilit noua componență a Adunării Generale a Asociaților la clubul din Copou, din care fac parte Cezar Honceriu, Florin Briaur, Vlad Ciobanu, Dan Cojocaru și Cristian Amironesei. Comitetul Director va fi alcătuit din președintele Cezar Honceriu, Vasile Simionaș, Ilie Gheorghică, Vlad Ciobanu și Cristian Amironesei.

Manager general va fi Florin Briaur, acesta urmând să numească un manager executiv care va coordona partea sportivă. Primii pe lista lui Florin Briaur pentru a coordona activitatea sportivă la Poli Iași sunt Marius Stan și Cornel Șfaițer, iar dacă aceștia nu vor accepta vor fi demarate discuții și cu alți oameni de fotbal cunoscuți, între care și Dani Coman.

Florin Briaur, managerul general numit azi este consilier local PMP si finul de cununie al presedintelui PMP Iasi, Petru Movila, numit de Chirica pe ascuns in functia de city manager al Iasului, in urma cu doua saptamani si scos la rampa de abia in cursul acestei zile. In lantul cauzal al celor intamplate azi este demn de remarcata si relatia pe cre Chirica o are de ani de zile cu Viorel Cozma, patronul Conest, firma la care Chirica a fost angajat inainte de a intra in Primarie. Cozma, catre firma caruia se duc cele mai mari fonduri publice destinate investitiilor, este nasul de cununie al lui Petru Movila.

 ”Clubul de fotbal Politehnica nu mai reprezintă ieșenii! În primul rând, tot acest proces de schimbare a AGA și a Consiliului Director de la clubul de fotbal a fost o mascaradă cap-coadă. Un proces netransparent, făcut în spatele ușilor închise, fără implicarea Consiliului Local, a organizațiilor de suporteri, a mediului de afaceri și a universităților. Este o rușine, o sfidare a tuturor celor care plătesc taxe și impozite care se duc în conturile unui club privat condus acum de niște indivizi numiți pe criterii complet arbitrare. În al doilea rând, avem ”aceeași Mărie cu altă pălărie”: oameni puși în funcții de conducere pe baza prieteniilor cu primarul Mihai Chirica. Primarul Chirica a mimat reforma și a populat conducerea clubului cu indivizi mediocri, pe care îi controlează. Antrenorul echipei de fotbal feminin, care ocupă ultimul loc în a doua divizie, nu a fost pus în conducere pe competențe, ci pe baza prieteniei sale primarul Chirica cel care, de facto, a condus clubul în ultimii ani.

Domnul Briaur, redactorul BZI, nu a fost pus în conducere pe competențe, ci pentru că asigură un vot în CL primarului Chirica și are o bâtă mediatică pe care o folosește împotriva celor care îl critică pe dl. Chirica. Cu puține excepții, toți cei care acum fac parte din AGA și CD nu slujesc intereselor fotbalului ieșean, ci îl slujesc pe Chirica”, sunt cateva din luarile de pozitie ale consilierilor Opozitiei din CL.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here