FOTO. Chirica, sfidat de talciocari! Targ de vechituri amenajat ad-hoc pe malul râului Nicolina

0
75

Ieșenii pe care pandemia i.a adus la sapa de lemn, ai sfidat ieri orice regula legata de pandemie și de deciziile municipalității și au ieșit din case pentru a face un ban din vânzarea lucrurilor care nu le fac urgenta trebuință. Cum măsura închiderii talciocului încă se menține, oamenii și. au expus lucrurile pe malurile râului Nicolina, de. a lungul caii improprii de acces către tapsanul insalubru pe care Primăria a amenajat talciocul.

În alte orașe, târgurile de vechituri sunt deschise, numai la Iași e cuiul lui Pepelea. Bine ca nu mai ai unde arunca un ac în autobuze și cluburi. Cine îmi achita facturile și îmi da de mâncare? Chirica? Mulți dintre noi nu am venit de bine aici. Am rămas fără locuri de munca și trebuie sa câștigăm un ban, dar Chirică a uitat se pare ca mulți dintre ieșeni nu sunt bugetari cu salarii nesimțite, și nici măcar șomeri”, sunt cateva dintre ofurile acestor ieseni.

Oamenii mai susțin ca se simt discriminați, în condițiile în care bazarul și targul de mașini din vecinătatea talciocului sunt posibile focare de infecție cu COVID, din cauza numărului mare de ieșeni neprotejati care frecventează aceste doua locuri, dar Primăria nu ia nicio măsură în privința limitării activitatii celor doua obiective municipale.

Mentionam ca activitatea talciocului iesean a fost suspendata de la inceputul lunii august 2020. La acest moment rata de infectare la nivelul municipiului Iasi a scazut simtitor, incidenta fiind sub 1 la mia de locuitori. Cu toate acestea, municipalitatea ieseana continua sa mentina in mod abuziv si inconstient anumite restrictii pe unele dintre obiectivele sale, acest lucru reflectandu-se asupra veniturilor Primariei, pe de o parte, dar si asupra nevoii stringente a unei mari paturi sociale, de obtinere a unor venituri de subzistenta.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here