FOTO. Cum va arata Piata Palatului in ziua venirii Papei la Iasi. Centrul Iasului va fi inchis. Primaria mestereste primele trei toalete papale

0
72

Primaria Iasi a facut publice primele imagini cu scena ce fi amplasata in fata Palatului Culturii cu ocazia vizitei a Iasi a Papei. Totodata, Episcopia Romano Catolică a anunţat ultimele detalii despre vizita Papei la Iasi. 

Va fi pregătită şi o broşură ce va fi înmânanată credincioşilor cu textele ce vor fi cântate pe 1 iunie, care va conţine şi o scurtă biografie a Papei cu fotografii. Peste 800 de bătrâni şi bolnavi îl vor aştepta pe Papa Francisc în Catedrala Catolică, pentru a fi binecuvântaţi. Zona centrală va fi închisă, străzile vor fi închise gradual, începând cu data de 31 va fi un control de securitate pe tot arealul din jurul Palatului Culturii, episcopia şi traseul Papei. Cei aproximativ 60.000 de participanti vor primi bilete cu elemente de securitate vizibile prin scanner, cu cod unic şi serie. Scena din fata Palatului Culturii va fi asigurata de Primaria Iasi, aceasta fiind proiectată de arhitectul Mihai Codreanu.

Cei care nu vor putea ajunge in arealul de desfasurare a Papei, vor avea posibilitatea sa a urmari intregul eveniment pe panouri video ce vor fi amplasate in oras – Piaţa Unirii, Parcul Expoziţiei, Oancea, Nicolina şi Alexandru cel Bun. Participantii care vor veni din afara Iasului vor putea parca pe splaiuri. Primaria va monta pentru acest eveniment in jur de 300 de toalete ecologice, trei speciale pentru Papa şi stafful sau, sigilate doar pentru aceştia, si va impati 15 mii de pelerine de ploaie. Fiecare sector va avea puncte de ajutor gestionate de SMURD, toată reţeaua spitalicească locală pregătită pentru orice urgenţa, vor fi în stare de urgenţă. 120.000 de sticle de apa vor fi oferite de Veolia, sticle de apa re-etichetate cu simbolurile evenimentului. La eveniment va sustine un recital Gheorghe Zamfir şi orchestra sa, iar printre invitati se vor numara presedintele Iohannis, principesa Margareta, astronautul Dumitru Prunau, principele Dumitru Sturdza, ambasadori, academicieni si consuli. 

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here