FOTO. Drum judetean blocat de o primarita PSD din Iasi, pentru a organiza zilele comunei. Gest prostesc, la o zi dupa o alta barbarie

0
93

In cursul acestei zile, Drumul Judetean 246A care strabate comuna Tibanesti a fost inchis din dispozitia edilului Aurica Cobuz, pentru desfasurarea unui …concurs de karting. Mii de masini personale sau care deservesc transportul de marfa si persoane au fost nevoite sa ocoleasca pe drumuri secundare pentru a relua firul oprit brusc si fara motiv de aceasta primarita, cu acceptul neconditionat al presedintelui CJ Iasi, Maricel Popa. Mai mult, desi de-a lungul perimetrului in care avea loc acest concurs se rezemau de garduri vreo 7-8 politisti comunali si rutieri, niciunul nu s-a sinchisit sa ghideze soferii pe rutele ocolitoare. Multi dintre soferi au mers dupa instinct, pe strazi cu un singur fir de mers, la capatul carora au fost intampinati de aceiasi politisti ignoranti, agresivi si sictiriti, subsumati primarului Aurica Cobuz precum politistul Robi din Las Fierbinti  care i-au somat sa faca cale intoarsa si sa identifice alte rute care sa-i scoata in drumul judetean, la o distanta mai mare de epicentul manifestarilor prilejuite de Zilele Comunei.

Potrivit normelor metodologice privind inchiderea circulatiei si instituirea de restrictii de circulatie, un drum public poate fi inchis de catre administrator, cu acordul Politiei Rutiere, in cazuri ce tin de conditii meteo care genereaza blocarea cailor rutiere sau de lucrari publice, nicidecum pentru un eveniment care vizeaza o comunitate ce fiinteaza de-a lungul unui drum judetean, vai mama lui!

Astazi se serbeaza ziua comunei Tibanesti. O perioada in care s-au intamplat si se intampla multe lucruri care umbresc faima acestei comune, localitate cu sate atestate documentar din 1390 cum e Tungujeiul sau 1457, Jigoreniul. O comuna de care isi bate joc Consiliul Judetean Iasi pentru ca nu face drumul judetean Iasi-Dagîta, de care isi bate joc primarul, taind arborii seculari din parcul dendrologic din Tibanesti. Insa, sigur nu vor putea distruge istoria comunei”, a spus deputatul Petru Movila.

“Muma padurii” din Tibanesti, rade istoria locului cu drujba

Inchiderea acestui drum judetean vine la numai cateva zile dupa o alta fapta odioasa a primaritei Aurica Cobuz, individa cercetata acum mai multi ani pentru uciderea unui om.

In urma cu numai o zi de aceasta sindrofie, dintr-o alta dispozitie a Auricai Cobuz, arbori seculari din parcul dendrologic din comuna au fost taiati fara nicun aviz, pentru a face loc unui parc de joaca. Spațiul verde pe care s-au facut aceste taieri face parte din ansamblul monument istoric Petre P. Carp. Strănepotul omului politic, arhitectul Şerban Sturdza, susţine că tăierile sunt abuzive în condiţiile în care procesul de retrocedare nu s-a încheiat definitiv. La randul ei, primărita susţine că “nu ignorez nimic”, si ca trebuie să facă un loc de joacă pentru copii, însă nu a cerut Direcţiei de Cultură Iaşi niciun aviz pentru a interveni pe spațiul unui monument istoric.

Despre distrugerea parcului dendrologic din comuna Țibănești și de ce este important să înțelegem istoria și să respectăm memoria unui mare om: P.P.Carp – de la a cărui trecere în neființă s-au implinit 100 de ani. Demintatea unei comunități nu se construiește prin fraudă, teroare și insultă!”, a spus Serban Strudza

Fapta Auricai Cobuz a atras in spatiul public un val de proteste.

Ca esti in Iasi sau in Tibanesti, crima este aceeasi cand tai copaci seculari fara avizele necesare. Cand Primaria Tibanesti taie copaci seculari dintr-un parc dendrologic, care se afla in litigiu, nu pot suspecta pe primarul Aurica Cobuz ca nu stie ce face, stie foarte bine ca incalca legea, dar cred ca spera sa nu se afle. Vin alegerile si trebuie construit exact acum un parc de joaca pentru copii”,a spus si Romeo Vatra, consilier judetean.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here