FOTO. Ghetoul “Baroque Residence” al baronului Radeanu, un proiect imobiliar in mijlocul noroaielor. Si in Pacuret e mai curat!

0
94

Peste 300 de ieseni traiesc un cosmar pe banii lor. Dorinta de a locui intr-o casa noua, i-a aruncat in Evul Mediu. Dezvoltatorul ansamblului Baroque Residence – complex rezidenţial de pe str. Trei Fântâni in care locuiesc sute de oameni în 220 de apartamente și 21 case, a adus ansambul la cheie, a vandut unitatile locative si apoi a intors spatele beneficiarilor. In urma lui au ramas drumuri de acces desfundate, puncte gospodaresti din care mai lipsesc doar sobolanii sau “parcari moderne”, direct pe tapsan. De asemenea, gandul cel bun al dezvoltatorului s-a pogorat si asupra copiilor au sansa de a se juca in conditii eco, direct in noroi. Nu tu parc de joaca, nu tu spatiu verde. Totl arata ca o imensa cocina in mijlocul carora locuiesc cateva sute de suflete.

Cârdășia celor din Primăria Iași cu dezvoltatorii imobiliari distruge calitatea vieții în orașul nostru. Așa arată un proiect pentru care funcționari din  Primărie au semnat recepția: fără punct gospodăresc modern, fără parcul de joacă promis, fără parcarea exterioară realizată. În Comisia de Urbanism am discutat despre bătaia de joc la adresa sutelor de ieșeni care locuiesc acolo. În urma demersurilor consilierilor USR PLUS din CL, dezvoltatorul și-a asumat că va rezolva problemele de acolo ”, a declarat consilierul local, Razvan Timofciuc, membru in Comisia de Urbanism.

In anul 2016, când a vandut casele, Constantin Radeanu (patronul La Castel si dezvoltatorul imobiliar al complexului Baroque Residence – foto 7Iasi) promitea prin proiect ca „Baroque Residence este un ansamblu rezidențial de 54 de case înșiruite pe suprafață totală de 22.303 metri pătrați. Vilele au o suprafață de peste 80 metri pătrați utili, cu unul sau cu două locuri de parcare, terasă exterioară cu pergolă locativă din lemn si acces securizat cu bariera…”. Dup ace  luat banii, proiectul a inceput sa miroase a teapa.

Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here