FOTO. Heliporturi si poligon de pregatire pentru ISU Iasi, la Sorogari. Investitia se ridica la peste 10 milioane de euro

0
76

La sfârșitul acestui an, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” Iași va beneficia de noi capabilități de îmbunătățire a intervenției, prin finalizarea construcției unui poligon de pregătire și a două heliporturi.
Proiectul prin care se realizează aceste investitii este unul transfrontalier, în parteneriat cu instituția similară din Republica Moldova, și are o valoare totală de 10.026.409,71 euro, din care 6.428.000 euro finanțare UE. Suplimentările financiare necesare sunt asigurate din bugetul Ministerului Afacerilor Interne.

Lucrările de execuție vizează amenajare poligon de pregătire pentru salvarea persoanelor din medii ostile; realizarea unei clădiri administrative cu spații de curs, cazare și servirea mesei pentru cursanți; împrejmuire amplasament, realizare instalații exterioare, construire drum de incintă si construirea a două heliporturi (unul în incinta poligonului și altul în incinta Subunității Detașamentului 2 de Pompieri Iași).
Investitia se va derula in zona Sorogari, in imediata apropiere a poligonului Politiei de Frontiera.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

69 − 62 =