FOTO. Institutiile publice, corigente la deszapezirea propriilor sedii. Primaria Iasi, in varful clasamentului

0
69

Dupa numai o noapte si o zi de ninsoare, Iasul a ramas din nou blocat in nameti. Un fapt inedit al acestui an, municipalitatea ieseana a facut apel la spiritul civic al iesenilor si s-a apucat de distribuit vreo 10 mii de lopeti. Atat de mare a fost cererea ca tocmai institutia primarului a ramas fara unelte de deszapezit trotuarele din jurul Palatului Roznovanu. Imaginile surprinse in aceasta dimineata de reporterii AgoraPress, sunt destul de graitoare atunci cand vorbim despre puterea exemplului pe care il dau sau nu institutiile publice din Iasi.

Chiar in spatele Primariei Iasi, sub zidurile Centrului de Informatii pentru Cetateni, trotuarele sunt inca pline e nameti, oamenii fiind nevoiti sa mearga pe partea carosabila.

La fel se intampla si pe strada Petru Movila, acolo unde functoneaza sediul Protectiei Civile (?!) sau fosta Baie Comunala daruita Spitalului de Recuperare de catre de primarul Mihai Chirca, in baza unui asa-zis studiu de ineficienta economica a obiectivului, dar si alte artere pe care sunt dispuse intitutii publice. Cat despre scolile care se afla in fiecare an pe lista obiectivelor prinse cu prioritate in actiunile de deszapezire, in cazul a cel putin 6 astfel de obiective, zapada era data numai din dreptul intrarilor  profesori, restul perimetrului fiind neatins de utilajele Primariei.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here