Săptămâna Belgiană, la Iași, în perioada 1 – 4 aprilie 2019

0
74

Primarul Mihai Chirica a primit la Palatul Roznovanu vizita Ambasadorului Belgiei în România, Excelența Sa Thomas Baekelandt. La întâlnirea din biroul primarului a mai participat și Alain Schodts, director executiv al Camerei de Comerț Româno – Belgiene.

Discuțiile au vizat organizarea la Iași, în perioada 1 – 4 aprilie 2019, a Săptămânii Belgiene, un eveniment la care să participe firme belgiene care funcționează în Iași, companii din Belgia interesate să investească în orașul nostru, dar și firme ieșene sau cu capital străin interesate de colaborări cu firme belgiene. Evenimentul se află la cea de-a șasea ediție, dar ar fi prima organizată la Iași. Tema Săptămânii Belgiene din acest an ar fi sănătatea (healthcare), motiv pentru care Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” și companii ieșene în domeniu vor fi implicate activ în derularea evenimentului.

Primarul Mihai Chirica și-a arătat deschiderea pentru susținerea acestui eveniment și a propus organizarea unei secțiuni speciale „Invest in Iași”, pe 1 aprilie l2019, la sediul Primăriei Municipiului Iași, în cadrul unei recepții de bun venit în onoarea oaspeților și participanților locali și internaționali. Excelența Sa s-a arătat deosebit de încântat de această deschidere și de colaborarea cu Municipiul Iași, oraș unde activează cu succes deja câteva companii importante cu capital belgian (precum OMCO sau BMT).

O propunere din partea Camerei de Comerț Româno – Belgiene a vizat organizarea la Iași, de două ori pe an, a unei întâlniri între primar și toate Camerele de Comerț și reprezentanții investitorilor străini, pentru a identifica împreună oportunitățile și provocările orașului și a decide cele mai bune soluții pentru a face Iașul mai atractiv din punct de vedere economic.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here