FOTO. Investitii ciudate la Iasi! Pasarela cu mocheta regala peste o gara cu linii intesate de trenuri arse si abandonate

0
146

O noua investiei traznita a administratiei Chirica s-a infaptuit, pe nevazute si pe neanuntate,  la inceputul acestui an, cu bani de la bugetul local. Cativa zeci de metri de mocheta nou nouta au fost montati pe scarile de la urcarea si coborarea pe si de pe pasarela pietonala care face legatura intre Gara Iasi si cartierul Alexandru cel Bun.

Aceasta schimbare de imagine a pasarelei, a starnit rumoare printre ieseni. In timp ce o parte sunt de parere ca chelului tichie de margaritar ii trebuie, sustinand ca Iasul e plin de noroaie dupa topirea troienelor de zapada iar unii intind covoare inaintea murdariei orasului,  altii privesc cu ingaduinta aceasta investitie iar sugubatii sustin ca la o asa mocheta, in Gara Iasi mai trebuie sa ajunga Orient Expresul. In fapt, realitatea este cu totul alta.

E o solutie temporara pentru a preveni accidentele cauzate de gheata care se formeaza pe scari. S-au dat cu solutii de clorura de calciu, dar nu s-au dovedit la fel de eficiente din cauza tranzitului pietonal ridicat. Cum se inalzeste vremea, mocheta va fi scoasa.“, au declarat reprezentantii Primariei Iasi.

Cele doua traverse de mocheta montate pe laturile pasarelei au costat in jur de 8000 de lei.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here