FOTO. O noua ilegalitate marca Maricel Popa. Lucrari neautorizate la cladirea monument istoric in care isi are sediul PSD Iasi

0
77

Sediul PSD Iasi din b-dul Stefan cel Mare face obiectul unor noi lucrari ilegale de amenajari interioare. La acest moment, desi cladirea se regaseste pe lista monumentelor istorice, vechile geamuri sunt inlocuite cu tamplarie PVC, fara ca la momentul interventiei sa fi existat vreo autorizare din partea Directiei de Cultura.

Se amenajeaza biroul presedintelui Organizatiei Municipale a PSD, Marius Ostaficiuc. Lucrarile au la baza un aviz eliberat de Directia de Cultura, din cate stiu”, ne-a declarat un angajat din cadrul Secretariatului PSD, in cursul zilei de ieri.

Termopane pregatite sa umple in mod ilegal ochiurile de geam ale unui monument istoric din centrul Iasului

Pana la aceasta ora, sefii Directiei Judetene de Cultura nu si-au exprimat un punct de vedere privind legalitatea acestor lucrari, ca de altfel nici oficialii din Palatul Roznovanu care ar fi trebuit sa emita o autorizatie de construire. Singurii care s-au deplasat la fata locului pentru a verifica legalitatea acestor lucrari au fost inspectorii Serviciului Control Urbanism din cadrul Politiei Locale Iasi.

Colegii mei de la Control Urbanism s-au deplasat la fata locului pentru verificari. Am inteles ca cei de la PSD ar avea un aviz de la Culte pentru schimbarea geamurilor. Problema este ca nu au reusit sa arate acel document, drept pentru care au fost somati sa se prezinte cu el la sediul Politiei Locale”, a declarat Nicoleta Deciu, purtatorul de cuvant al Politiei Locale Iasi.

Cei de la PSD Iasi nici nu aveau cum sa prezinte avizul invocat, deoarece la momentul controlului intreprins de inspectorii Politiei Locale, acesta nici nu exista.

Nu stiu de lucrarile de la PSD. De ele se ocupa Marius Ostaficiuc”, ne-a raspuns, total incoerent, individul care, spre nefericirea iesenilor, conduce acum judetul, respectiv Maricel Popa, dupa care, in stilul nesimtit, ne-a inchis telefonul in nas.

Practic, din baiguiala individului s-a desprins faptul ca nu el este stapan pe ceea ce se intampla Ia sediul PSD, ci Marius Ostaficiuc, el nefiind instiintat despre nicio actiune care are loc in sediul partidului pe care il conduce.

A venit Politia Locala in control si am scos azi avizul de la Monumente (n.r. lucrarile la sediul PSD nu erau acoperite de niciun act la momentul sesizarii facute de reporterii AgoraPress) . Aveam o foaie de anul trecut de la Cultura si am mai scos una azi. Cea de anul trecut nu era pentru tamplarie, ci viza lucrarile la modul general, nu si pentru schimbarea tamplariei. Tocmai pentru ca era un caracter general, ci nu un caracter particular al acestor lucrari, am facut o adresa catre Cultura, in urma controlului Politiei Locale, prin care ne-au autorizat si interventia la ferestre, cu conditia ca sa nu schimbam ochiurile de geam, sa avem aceeasi configurarie si culoare. Urmeaza ca avizul pe care l-am primit azi de la Cultura sa il duc zilele acestea la Primarie”, a declarat Marius Ostaficiuc, presedintele Organizatiei Municipale a PSD Iasi.

Dupa cum se observa din adresa emisa azi de sefii Directiei Judetene pentru Cultura Iasi, lucrarile vor trebui facute cu respectarea unui aspect esential, si anume “pastrarea aceluiasi tip de material de tamplarie ca cel din perioada de edificare a constructiei“, respectiv lemn, ori tamplaria PVC achizitionata de social democrati nu era folosita in Romania la momentul edificarii constructiei (n.r. cladirea in cauza, situata pe b-dul Stefan cel Mare nr. 15 a fost construita la inceputul secolului XX, cel mai probabil in primele trei decenii, ori primul geam termopan a fost comercializat de abia in anul 1930…in SUA). Practic, social democratii din Iasi nu fac altceva decat sa arunce o noua serie de minciuni in spatiul public, premeditate sau prin omisiune, si sa calce in picioare legea, dar si estetica si siguranta unui monument istoric.    

Reamintim faptul ca la inceputul anului trecut, Maricel Popa, presedintele PSD Iasi, intr-un total dispret fata de lege, “a autorizat niste lucrari neautorizate” la sediul PSD. Practic, in sediul PSD au fost efectuate anumite lucrari de recompatimentare care au determinat interventii la zidul de rezistanta, fapt pentru care in acest caz a fost deschis un dosar penal.

Nelu PAUNESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here