Proiecte importante pentru studenții USAMV Iași

0
62

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) a câștigat două proiecte în valoare de peste 14 milioane lei prin Programul Operațional Capital Uman (POCU), in cadrul apelului de proiecte “Bursa Student Antreprenor”, ca măsură activă cu rol esential în creșterea participării studenților din categorii vulnerabile la programe de studii de licență.

”Proiectele <Educație antreprenorială – EducAtiv> și <Măsuri active pentru creșterea participării la învățământul terțiar anteprenorial a studenților din medii defavorizate> se vor derula pe o periodă de 24 luni și au ca obiectiv principal dezvoltarea competențelor anteprenoriale tinerilor. Toți studenții USAMV Iași din anii terminali vor participa activ la programe de dezvoltare anteprenorială din domeniile: agricol, horticol, zootehnic, medical veterinar și industrie alimentară. Proiectele au în vedere activități de consiliere profesională anteprenorială, prin care dorim să dezvoltăm abilități tinerilor pentru a-și forma o imagine cât mai clară privind integrarea pe piața muncii și transmiterea de cunoștințe solide despre ceea ce înseamnă o afacere proprie în domeniul studiat”, a precizat prof. univ. Vasile Vîntu, rectorul USAMV.

Atât studenții universității cât și elevii din colegiile agricole și de industrie alimentară vor fi consiliați, prin activități de mentorat și tutoriat, să dobândească cunoștințe de la persoane cu experiență anteprenorială. Conform activităților prevăzute în proiect, vor fi organizate caravane în colegiile agricole din zona de Nord-Est a României, tabere anteprenoriale și vor fi dezvoltate oferte educaționale noi în cele cinci domenii economice prioritare. Tot în cadrul proiectului, se are în vedere pregătirea anteprenorială a cadrelor didactice de la USAMV Iași, USAMV București și USAMVB Timișoara și dezvoltarea a două laboratoare multimedia anteprenoriale.

 Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here