FOTO. O strada istorica din spatele Primariei Iasi, acaparata de grupuri de tigani violenti, in timp ce politistii locali hartuiesc femei pe pietonal

0
83

O tânără din Iași a semnalat o problema foarte grava care se petrece pe o strada din centrul istoric al Iasului. La cativa pasi de Primaria Iasi, institutie care se afla de mai bine de jumate de an in schimbari radicale, de la structura si pana la amenajarea peisagistica, pe strada Agatha Bârsescu, grupuri de tigani fac scandal si mizerie, fara ca nicio institutie sa intervina. Tiganii sunt chiriasi ai Primariei intr-un imobil in care, culmea, isi are sediul si una dintre organizatiile neguvernamentale care ar trebui sa vegheze la sanatatea sociala a  comunitatii rome.

 “As dori sa va fac cunoscuta o problema pe care strada Agatha Barsescu, zona centrala din spatele primariei, o are de mai mult timp si care de la an la an devine tot mai mare. Pe aceasta strada este o casa veche in care stau cateva persoane de etnie roma care se comporta ca in satra, nu au nicio regula de care sa tina cont, ei fac “ordinea” in aceasta zona. Pe langa faptul ca sunt ei multi, mai vin si alte fete dubioase in vizita zi de zi si astfel se aduna peste 30-40 de insi care de cele mai multe ori stau in strada de nu ai pe unde sa treci de ei, fac galagie prin urlete, injuraturi, certuri si manelele care sunt date la maxim la ei in curte sau in masinile care vin la ei, de mizerie nu mai spun ce lasa in urma lor, se iau si de trecatori, mai nou se iau si de vecini pe care ii injura si-i ameninta. Aceasta situatie este de la an la an mai grava pentru ca nimeni nu vrea sa faca ceva in privinta asta incepand de la primarie pana la politia locala care trece destul de rar pe aceasta strada.

Anul trecut timp de o saptamana cei de la locala au stat mai des in aceasta zona si cred ca a fost cam singura perioada in care ne-am bucurat si noi de liniste, de o strada normala si curata. Dupa, totul a revenit la “normal”.

Cum e posibil ca pe strada Stefan cel Mare, care e la doi pasi de strada Agatha Barsescu, sa fie totul atat de curat, lininistit si frumos si in spatele ei sa intalnesti grupuri mari de cetateni care stau pe ambele trotuare, fac mizerie, galagie chiar si pana noaptea tarziu.

Aceasta situatie creeaza un climat de teama pentru toti cei care trec pe aceasta strada, nu doar pentru cei care locuiesc aici. S-au facut nenumarate plangeri, adrese, s-a chemat politia de foarte multe ori si cu toate acestea situatia este la fel, ba chiar mai rau decat anul trecut. Nu trece niciun consilier local pe aici, nici un om de la primarie, nimeni din politie? Nu vine nimeni sa-i verifice? De ce oare aceasta situatie este lasata asa de ani de zile?“, este mesajul tinerei, preluat de ZDI.

In timp ce iesenii sunt terorizati de tigani pe o strada din centrul Iasului, vitejii de la Politia Locala stau intr-o zona de siguranta, pe pietonalul Stefan cel Mare, acolo unde hartuiesc cu nesimtire o batrana care protesteaza de jumatate de an.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here