Ieși din relația toxică cu electricele vechi! Scapă acum de deșeurile electrice și electrocasnice!

0
66

Protejează-ți sănătatea și mediul în care trăiești! Participă la acțiunea de colectare a deșeurilor electrice și electronice din Municipiul Iași, care va avea loc în perioada 3-7 iunie 2019. Organizatorii campaniei, Primăria Municipiului Iași și Serviciul Local de Colectare Iași, alături de partenerii locali SalubrIS, Garda de Mediu Iași, APM Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad”, Liceul Tehnologic ”Petru Poni” Iași, Palatul Copiilor Iași și Fabrica de Print, oferă cetățenilor servicii gratuite de colectare a deșeurilor electrice. Acțiunea are și caracter educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.
Chiar dacă ți-a fost apropiat pentru un timp, televizorul, frigiderul sau orice alt aparat electric ajuns la capătul puterilor emană toxicitate și în casa și viața ta! Desparte-te de el ușor și în siguranță.

Iată cum poți face asta în cadrul acțiunii de colectare din Iași: în perioada 3-7 iunie, sună la TelVerde 0800 444 800 (disponibil zilnic între orele 9.00-17.00) sau la 0746528032 (număr cu tarif normal, disponibil zilnic după ora 17.00) pentru preluarea gratuită de la domiciliu a
deșeurilor electrice sau vino între orele 10:00 -15:00, la punctele provizorii de colectare
amenajate în următoarele locuri din oraș:
• Sediul SC Salubris S.A., Șoseaua Națională nr. 43
• Centrul de cartier Tătărași, Str. Vasile Lupu nr. 8
• Centrul de cartier Alexandru cel Bun, Str. Tabacului nr. 18
• Centrul de cartier Nicolina, Str. Petre Țuțea nr. 2
• Centrul de cartier Păcurari, Șoseaua Păcurari nr. 34
• Centrul de cartier Frumoasa, Bld. Poitiers nr. 20-22
• Centrul permanent de Colectare DEEE Iași, Strada Pompei nr. 3, zona Podul de Piatră, în intervalul orar
09.00 – 19.00
Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre premiile oferite în cadrul unei tombole ce va fi organizată cu ocazia acestei acțiuni de colectare.
Tombola va avea loc pe 8 iunie 2019, la Centrul permanent de Colectare DEEE Iași situate pe strada Pompei nr.3, începând cu ora 12:00. Premiile sunt: trei aspiratoare, 5 cuptoare cu microunde
digitale, 5 mixere, 5 mașini de călcat și 10 truse accesorii scule. 

Colectarea deşeurilor electrice nu este un proces complicat pentru nimeni, nici pentru cetăţeni, nici pentru persoanele juridice! Serviciul Local de Colectare Iași, prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800 (disponibil zilnic între orele 9.00-17.00), asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.
De ce trebuie să colectăm DEEE?
Studiile arată că în societatea de astăzi sunt mai multe aparate electrice – cum ar fi telefoane mobile, computere sau televizoare – decât oameni. Se estimează că până în 2020 fiecare om va deține, în medie, 6 aparate. În ultimii 10 ani, achiziția de aparate noi a crescut exponențial, ceea ce este un lucru foarte bun, căci fără tehnologie nu am ține pasul cu vremurile. Legislația specifică și obligativitatea colectării selective a DEEE are ca motivații principale protecția mediului, a sănătății populației și a resurselor pământului de efectele negative, iremediabile, ale deșeurilor electrice, mai ales în contextul unei creșteri continue a numărului de aparate electrice existente în casele oamenilor.
Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea. 

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here