FOTO. Peste 15.000 de kilometri alergati pentru educatia copiilor la Semimaraton Iasi 2018

0
64

Cea de a IV-a ediție a Semimaratonului Iași 2018 a reunit la start într-o cursă memorabilă peste 1.500 de alergători. Startul a fost dat de Primarul Municipiului Iași, domnul Mihai Chirica și Ambasadorul Semimaratonului, sportivul Cătălin Moroșanu. În urma evenimentului s-au atras fonduri cash în valoare de aproximativ 30.000 Euro. Suma a fost atrasă din înscrieri și sponsorizări, din care se vor scădea ulterior cheltuielile aferente organizării. Totodată, au fost atrase servicii și produse în valoare de peste 40.000 Euro, asigurându-se desfășurarea optimă a evenimentului pentru 1.500 de concurenți, peste 200 de voluntari și numeroși spectatori.

Semimaratonul Iași 2018 a adus un plus de imagine orașului, prin promovarea sportului și a generozității. Astfel, capitala Moldovei se înscrie pe lista orașelor cu un potențial imens în organizarea unui eveniment sportiv de masă. Liviu Măgurianu, coordonatorul proiectului din partea Organizației Salvați Copiii Iași arată că: „Semimaraton Iași 2018 este o poveste frumoasă cu happy-end.  Am început să alergăm de la sfârșitul anului 2017. Încet, încet ni s-au alăturat administratori ai orașului, polițiști, jandarmi, medici, voluntari, sponsori, alergători cu sau fără experiență, copii și cetățeni. Acest eveniment  ne-a adus vizibilitate în peste 30 de țări, a pus Iașul în mișcare. Și toate acestea, pentru a susține educația. Urmează un an în care kilometrii parcurși îi transformăm în luni de școală pentru copii. Cu toții am fost la START și am trecut linia de FINISH, aducând un tonus bun orașului. Iașul a alergat cu Inima! Iașul a câștigat! În 2019 Semimaraton Iași revine cu noi modalități de exprimare stradală!”

 

Prin acest eveniment sunt sprijinite două cauze: Centrul de Educație Incluzivă „Căsuța cu Cireșe”, proiect susținut de Salvați Copiii Iași, prin care 120 de copii sunt sprijiniți pentru a merge la școală; cea de-a doua cauză este proiectul Asociației Pro Ruralis prin care se vor oferi burse pentru elevi din mediul rural, cu abilități intelectuale deosebite pentru a-și finaliza studiile la un liceu din Iași. Toți beneficiarii provin din familii care se confruntă cu dificultăți în susținerea școlară a copiilor. Bogdan Midirigiu, președintele Rotary Club Iași Copou a declarat: „În memoria ieșenilor va rămâne un eveniment de marcă prin care sportul și faptele bune construiesc un viitor pentru copii. Mulțumim tuturor celor care ni s-au alăturat pentru a contribui la binele societății. Datorită comunității implicate ne-am atins scopul, acela de a oferi copiilor o nouă șansă la educație.”

Ne dorim să creștem de la an la an, prin atragerea de noi sponsori și păstrarea celor existenți, prin oferirea unui climat mai bun în realizarea unei competiții sportive de calitate, prin antrenarea comunității în acte caritabile și prin oferirea unui exemplu pozitiv de stil de viață sănătos. Ambasadorul Semimaraton Iași 2018, sportivul Cătălin Moroșanu susține că: „Toți cei care au participat duminică sunt un exemplu de generozitate pentru binele copiilor. Ei sunt cei care ne-au arătat că accesul tuturor copiilor la o educație mai bună trebuie să fie o prioritate. Alergătorii sunt Super-eroii care au adus împreună educația și sportul. Comunitatea ieșeană a făcut lucruri frumoase și asta ar trebui să conteze!”

Concurenții ediției a IV-a a Semimaratonului au parcurs peste 15.000 de kilometri  pentru binele copiilor, aproximativ distanța de la Iași până în Australia.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 25 = 27