Rafinament si arte frumoase, sub semnul liliacului, la Bellaria Hotel

0
64

Pentru a marca a XIV-a ediţie a evenimentului „Sărbătoarea Liliacului” Bellaria Hotel propune ieşenilor încă o întâlnire aparte cu artele frumoase. Nu mai puțin de 30 artiști consacrați ai Iașului și actuali studenți și masteranzi de la Facultatea de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității de Arte George Enescu Iași vor expune lucrări de pictură, grafică şi sculptură, în cadrul expoziţiei „Generații”, ce poate fi vizitată în perioada 4 mai – 3 iunie. Vernisajul va avea loc pe 4 mai, la ora 18:00, în prezenţa criticului de artă dr. Maria Bilașevschi.

 În Grădina de Vară de la Bellaria Hotel, pe la mijlocul lunii aprilie, mărețul verde face loc delicatului lila, îmbătându-se cu prețiosul parfum al florilor de liliac, ce încântă complet dezinteresat oaspeții locației. Este momentul în care locația își etalează cea mai frumoasă înfățișare, ca o fantastică muză ce inspiră la visare, frumos și perfecțiune. Un moment ce se întâmplă doar o dată pe an, un moment ce trebuie savurat cu fiecare ocazie.

Iată de ce în această perioadă ne alăturăm spectacolului naturii cu o manifestare aparte: este vorba de Sărbătoarea Liliacului, aflată anul acesta la cea de-a XIV-a ediție, un eveniment de tradiție pentru Bellaria Hotel, menit să aducă ofrandă frumuseții. Sărbătoarea Liliacului se desfășoară sub auspiciul artelor vizuale, reunite în expoziția Generații, unde expun artiști consacrați, alături de tinere speranțe. Ediția de anul acesta, ce debutează pe 4 mai, strânge la Bellaria Hotel lucrări de pictură, grafică și sculptură semnate de unele dintre cele mai importante 30 nume ale artei ieșene. Acestora li se adaugă propunerile a zeci de viitori artiști, ce-și fac ucenicia pe băncile Facultății de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității de Arte George Enescu Iași.  

Cu ocazia vernisajului, ce se va bucura de prezența criticului de artă dr. Maria Bilașevschi, se vor anunța și câștigătorii „Premiilor Belllaria” pentru tinerele talente. Renumitul pictor român Emil Ciocoiu, stabilit de peste 30 de ani în Germania, ne face onoarea de a înmâna o parte din premii, în calitate de președinte al juriului care va decide lucrările câștigătoare. 

Expoziția poate fi vizitată timp de o lună, până pe 3 iunie, când va fi substituită de colecția de artă Bellaria Hotel, formată din lucrări de pictură, grafică și sculptură semnate de Felix Aftene, Bogdan Bârleanu, Ilie Bostan, Dragoș Pătrașcu, Sorin Purcaru, Nicolae Suciu, Constantin Tofan și Florentin Vesa.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 1