FOTO. Plaja Nicolina, scoasa din nou de la naftalina. Chirica vrea sa transforme “Purcica” in statiune balneara de top, cu 5 milioane de euro

0
79

Municipalitatea reia proiectul de reabilitare și modernizare a Plajei Nicolina în încercarea de a pune în valoare potenţialul balnear al izvoarelor sulfuroase şi al nămolului cu proprietăţi curative din zonă. În cadrul ședinței de Consiliu Local din data de 28 septembrie 2022 vor fi supuse votului studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico – economici și devizul general pentru acest obiectiv.
Conform documentației, valoarea estimată a investiției de modernizare a Plajei Nicolina este de 20.857.326,74 lei, fără TVA, respectiv 24.803.175,82 lei, cu TVA.
Durata prognozată pentru realizarea investiţiei este de 36 luni, din care durata de execuţie a lucrărilor este de 24 luni.

Obiectivele proiectului sunt de îmbunătăţire a serviciilor de tip balnear din municipiul laşi, prin reabilitarea şi modernizarea infrastructurii aferente, dezvoltarea infrastructurii de tip Wellness prin asigurarea facilităţilor de tip SPA, dotarea cu echipamente moderne a Plajei Nicolina pentru a răspunde promt nevoilor turiştilor, creşterea numărului de turişti care frecventează municipiul laşi în scopul activităţilor balneare şi Wellness.
Printre lucrările care vor fi executate se numără demolarea construcţiilor existente în zonă, reamenajarea suprafeţei de nisip, realizarea de noi împrejmuiri care să asigure intimitatea utilizatorilor, amenajarea locurilor de parcare în limita de proprietate, modernizarea instalaţiilor de apă sulfuroasă și pentru prepararea nămolului, construirea de noi bazine cu apă potabilă și apă sulfuroasă pe amplasament, orientate astfel încât să nu apară umbrirea cauzată de construcţiile învecinate.

Pentru utilizarea complexului pe întreg parcursul anului se va realiza o construcţie cu regim de înălțime Subsol Parţial, Parter și un Etaj care să găzduiască funcţiuni specifice unui centru de tratament și agrement. La subsol vor fi amenajate spațiile tehnice, la parter se vor amplasa zona de primire cu recepţia, spațiile pentru aşteptare, vestiarele pentru bărbați și femei, bazinul cu apă potabilă, zona spa și spațiile administrative, iar la etaj se vor amplasa cabinetele pentru tratament, masaj, spații fitness, aerobic, biciclete.
Plaja Nicolina oferă utilizatorilor posibilitatea unui tratament ambulatoriu cu ape sulfuroase şi cu nămol pentru diverse afecţiuni, precum şi spaţii pentru expunerea la soare. Apele minerale de aici sunt puternic sulfuroase, clorúrate, iodurate, bromurate, suflate sodice, alcaline. Concentraţia în compuşi ai sulfului le situează printre cele mai concentrate din Europa.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here