Un sfert de milion de euro, costurile pentru editia din acest an a Sarbatorilor Iasului. Balciul local va sta sub semnul regalitatii

0
85

Primăria va aloca anul acesta o suma fabuloasa, respectiv 1.235.708 de lei, pentru organizarea Sărbătorile Iaşului, dupa un program consacrat înainte de pandemie. Astfel, vor reveni evenimente precum Sărbătoarea Vinului sau Parcul de distracţii.
Cei mai mulţi bani, respectiv 675.000 lei, sunt rezervaţi pentru un concert de muzică populară şi un spectacol omagial „Încoronarea Regelui 100”, ambele evenimente fiind programate pe 15 octombrie, pe esplanada din faţa Palatului Culturii.
O alta suma, de 130.000 lei vor fi cheltuiţi în sprijinul evenimentelor religioase, în cea mai mare parte fiind vorba despre asigurarea unei logistici pentru buna desfăşurare a manifestărilor.
In acest an, Primăria Municipiului Iași va asigura transmiterea TV a programului religios și va organiza evenimente caritabile, precum Ceaiul Pelerinilor și Masa Pelerinilor.
Evenimente organizate cu ocazia Sărbătorilor Iașului 2022, in perioada 5 – 16 octombrie
Ceaiul pelerinilor – 11-15 octombrie
Masa pelerinilor – 14 octombrie
Seara Valorilor – 14 octombrie
Concert de muzică populară românească „Iaşul în sărbătoare” — Palatul Culturii Spectacol omagial”) Încoronarea Regelui 100” — Palatul Culturii – 15 octombrie
Târgul de toamnă (Hala Centrală, Esplanada Costache Negri, Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt) – 11 – 16 octombrie
Sărbătoarea Vinului (Parcările din jurul Halei Centrale) – 11 – 16 octombrie
Parc de distracţii (ștrandul Municipal) – 11 – 16 octombrie
Sport în Sărbătoare — proiecte sportive locale, „Integrare Europeană prin Sport” (competiţie sportivă România — Republica Moldova — Ucraina)
Întâlnirea Alianței de Universități Europene EC2U – 10 — 13 octombrie
Centenarul Încoronării Regelui Ferdinand — lansare filatelică – 11 octombrie
Lansarea cărtii „Cvartetul Voces – Destinul Excelenței” – 14 octombrie
Conferinţa „Cybershare – Provocări în domeniul securităţii cibernetice” – 6 octombrie
Festivalul Muzicii Româneşti – 14 — 20 octombrie
Bugetul pentru Sărbatorile Iașului este de 1.235.708 de lei. Este un proiect de hotărâre ce va fi supus votului în şedinţa ordinară de Consiliu Local de pe data de 28 septembrie 2022.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here