FOTO. Scoli din Iasi, mai securizate ca pușcăriile! Ieșenii din Mircea cer deschiderea terenurilor de sport ale scolilor

0
64

Sute de copii  dintr-un cartier iesean sunt tinuti departe de beneficiile unei vieti sanatoase, prin miscare, de catre sefii Primariei Iasi. Terenurile de sport din incinta scolilor, anuntate ca alternativa de miscare la sedentarismul impus de scoala online, sunt ferecate dupa garduri de peste 2 metri, fapt ce a aprins spiritele parintilor care nu au alternative de petrecere a timpului liber pentru cei mici.

 “Cum sa faci asa gard la o scoala? Era singurul loc unde copiii mai dadeau un sut in minge vara.. Te plimbi prin cartier si ai impresia ca ai ajuns la penitenciar!… Alo, domn primar!.. Tu ai jucat fotbal in copilarie?.. Ca astia din Mircea nu mai au unde! Are scoala asta, un teren care nu e folosit de nimeni, iar dupa gard e furnicar de copii!.. Evoluam? Sa nu se mire cand o sa li se rupa gardul. Mai ales in perioada asta, portile scolii catre teren ar fi trebuit sa fie deschise, sa se traga si fetele noastre cu trotineta,fara sa vina masina peste ele… Nu?.. Au distrus copii scoala cu ceva in anii astia?.. Sa fim seriosi!..Ei in schimb au inchis spatiul de joaca si sport dupa un gard de 2 metri, intr-un cartier care arata ca o tarla”, spune ieseanul Adrian Pintilie.

Intr-o tara civilizata nu sunt garduri, ci terenuri cu gazon in care au acces toti copii dupa ore”, este de parere si Nichifor Gelu

Toate terenurile de sport pe timp de vacanta sunt inchise de ministerul educatiei si inspectoratul scolar. Terenurile ar trebui sa fie publice, deschise intre orele 9-22 vara in vacanta si intretinute permament. Exista paznici de scoli, de mentenanță etc pentru sanatatea publica, miscarea este sanatate si viata. Lasati demagogia domnule Chirica!”, sustine si ieseanul Razvan Florin.

Aceasta situatie intra in contradictie cu masurile anuntate de primarul Mihai Chirica.

Sportul și educatia sportivă merg mână în mână cu sănătatea copiilor noștri. Vrem să insuflăm tinerilor dorința de a face sport și vrem să îl practice în cele mai bune condiții. Suntem în plin proces de amenajare a ultimelor nouă terenuri din totalul celor 17 aferente unităților de învățământ ce beneficiază de programul nostru”, spunea Chirica inainte de campania electorala.

In fapt, gandurile si intentiile edilitare, blocate la nivelul faptei,  nu rezoneaza defel cu realitatile din cartiere. 

Degeaba tragem semnale catre primarie si ne exprimăm opiniile, pentru că terenurile de sport tot închise rămân, iar copiii privesc doar de după garduri aceste terenuri”, spune Emilia Neagu.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here