FOTO/VIDEO. “Acțiuni de Haur”, pe picior de forta, în mahalaua culturii. Procesiuni funerare pe bulevarde și caldarari unionisti in centrul Iasului

0
85

Ce se întâmplă azi la Iași l-ar face invidios atat pe Mazăre, fostul primar al Constanței, cat si pe Caligula. Care funerare umbla slobode pe bulevardele Iașului, într.o sfidare a legii și a bunului simt, într.un ultim drum fastuos și kitschos, al unei anume rome Lucica. Ca și în cazul procesiunilor de interlopi de la Bellu, forțele de ordine nu au oprit procesiunea funerara, ci s.au pus sluj în protejarea cortegiului neautorizat. Nicio sancțiune pentru circul belicos oferit iesenilor, ca într.o reprezentație bulevardiera a opulentei pe bani negri. Zeci de coroane de flori naturale impresurau un camion inaintemergator cat si camionul de pe paltforma caruia un Tzanca Uraganu bocea de-i sareau bojocii la capataiul Lucicai. Manele, lume ca la urs, circulatie blocata, procesiune neautorizata si politisti locali de zgarda.  O imagine epica in fata Palatului Culturii din Iasi!

Exista adoptata HCL 54/2020 care interzice organizarea unor astel de manifestari, dar de aceasta procesiune s-a ocupat Politia Municipala”, au precizat reprezentantii Primariei.

La fel de belicoasa si lipsita de autorizatie a fost si manifestarea celor de la AUR, din seara de miercuri, 7 februarie. Cohorte de auristi au ocupat bulevardul Stefan cel Mare intr-un mars neautorizat care s-a oprit prima oara in dreptul Primariei si apoi in fata sediului PSD. Ciprian Paraschiv, aurist detronat dupa 24 ianuarie pentru ca nu a ridicat din pat destula masa de manevra care sa aplaude la mitingul din fata Palatului, a tinut sa-si spele pacatele in fata bulibasei Simion si sa arate ca inca mai stie sa coordoneze galerii.  Si ce lume fina, si ce ganduri marete si curate s-a putut vedea si simti! Numai poale inflorate si arieni la patru ace, dupa cum se poate vedea si din imagini.   

AUR nu a facut nicio solicitare de miting. Actiunea lor a fost neautorizata”, au mai precizat cei din Primarie.

In ambele cazuri, asa-zisele institutii de forta ale statului nu au aplicat nicio amenda si nici macar nu si-au facut simtita prezenta, considerand probabil ca urletele dezlantuite si blocarea strazilor sunt acte de normalitate in aceasta mahala culturala.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here