FOTO/VIDEO. Dezastru la Grand Conest! Parcari inundate, cutii de hidrant goale, pereti care se dezintegreaza si structura de rezistenta afectata

0
81

Unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Iasi isi punec lientii intr-un real perico,. Firma de casa a Primariei Iasi – Conest SA, a dat in folosinta unul dintre cele mai mari complexe imobiliare – Grand Conest, in care nu au intarziat sa apara deficiente extreme de grave. Cei 15 mii de metri patrati de parcare sunt comprmisi, iar structura de rezistenta a blocurilor s inceput sa se macine.
Mai multi locatari ai acestui complex au surprins imagini incredibile dupa ploile care s-au abatut peste Iasi, in weekend-ul care a trecut. Parcarile de lux ale blocului – 368 de locuri de parcare dispuse pe două nivele sub și suprateran, pe întreaga suprafață a complexului, scoase la vanzare la pret de camera de camin – 9 mii de euro, s-au inundat, apa pluviala infiltrandu-se implicit la nivelul instalatiei electrice.


Mai mult, plafonul parcarii a inceput sa se dezintegreze sub presiunea umezelii si a apei care s-a infiltrat dupa fiecare ploaie. Locatarii care au vrut sa intervina pentru a scoate apa din parcare s-au vazut pusi in fata unei situatii ingrijoratoare- toate hidrantele din parcare erau goale!“Alo, Politia, Pompierii, luam foc la Conest, ploua in parcare și in casa scării, pe instalația de cabluri electrice…! Instituțiile sa se autosesizeze, aici la Grand Conest presedintele este mâna in mâna cu dezvoltatorl, cu salariu de 3000 de lei și nu face nimic.Mai mult, toate reparațiile le face pe bani oamenilor, deși blocurile sunt in garanție, nu sunt furtuni de stingerea incendiului, si tot felul de alte probleme”, este apelul disperat al unei propietare din acest complex.
Conest Grand Residence se dezvoltă pe o suprafață de 12.000 mp și este compus din 3 clădiri de apartamente cu un regim de înălțime S+P+11E, situate în Bulevardul Chimiei nr. 2, vizavi de Iulius Mall, în apropierea campusului studențesc “Tudor Vladimirescu”.. Ansamblul rezidențial cuprinde 460 de apartamente cu una, două și trei camere.
Conest Grand Residence propune să introducă un standard nou în ansamblurile de locuințe, în care unitatea de măsură pentru o locuință nu ar trebui să fie reprezentată de metrul pătrat, ci de confortul pe care îl oferă. Sistemul constructiv, modul de distribuție a utilităților, detaliile privind instalațiile interioare, toate au fost gândite în jurul ideii principale de confort și în dorința de a atinge nivelurile ridicate de performanță impuse de standardele actuale, corelate cu cele la nivel European”, se arata in prezentarea proiectului
Reprezentantii grupului Conest nu au putut fi contactati pentru un punct de vedere. Vom reveni cu amanunte despre Venetia din subteranele Grand Conest si despre celelalte probleme existente in acest colos cu picioare de lut..
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

41 − = 40