Gafa de clasele primare a unui fost secretar de stat in Ministerul Educatiei. Ce incredere aveti sa trimiteti un analfabet in Parlament?

0
63

Intr-un comunicat asumat de Vasile Salaru, fost secretar de Stat in Ministerul Educatiei si actual candidat la Senat din partea ALDE Iasi, s-a strecurat o greseala impardonabila pentru o persoana care a detinut un asa de mare rol in educatia nationala. Prin comunicatul in al carui titlu subiectul si predicatul sunt separate in mod crunt prin introducerea virgulei – „Vasile Șalaru, a invitat profesorii din Iași la o dezbatere legată de Legea Corpului Național Didactic”, politicianul iesean lasa sa razbata ideea ca recastigarea demnitatii profesorilor din Iasi va fi principala sa lupta din postura confortabila de senator, dupa 11 decembrie.
Peste 100 de profesori neafiliați politic, din principalele localități din Iași, au participat la o dezbatere privind elaborarea și definitivarea Legii Corpului Național Didactic. Prin acest act normativ,care este principalul proiect de campanie al d-lui Șalaru, se vrea redarea demnității profesorilor, prin salarii decente și statut social special. Profesorii prezenți s-au oferit să mă ajute la elaborarea și definitivarea proiectului Corpului Național Didactic, deoarece cu toții considerăm că la catedră se poate face performanță dacă există și o motivare materială a cadrelor didactice. Nu vreau să spun că în învățământul românesc nu se face performanță în prezent, departe de mine acest gând, dar hai să facem acest lucru și plătind așa cum trebuie omul de la catedră. Doar pornind de la această premisă putem să facem o reformă sănătoasă în Educație”, a declarat Vasile Șalaru, penduland intre persoana intai si a treia.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

89 − = 84