O pacientă care asteaptă de 13 ani minunea unui transplant a fost invitată “să povestească cum se simte cu un rinichi nou”

0
60

Gabriela Popa, o asigurată din judeţul Vaslui care este trecută de 13 ani pe lista de aşteptare pentru un rinichi sănătos, a fost protagonista unei experienţe ciudate.  În 2010 a primit o invitaţie la Congresul Naţional al Pacienţilor Transplantaţi, în calitate de beneficiar al unui transplant renal, cu toate că nu a făcut o astfel de operaţie, scrie Adevărul. Situaţia a fost făcută publică de primarul comunei Şuletea, judeţul Vaslui, Ciprian Tamaş. În contextul declaraţiilor ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, potrivit cărora, în urma unui control la Agenţia Naţională de Transplant, a descoperit că nu există proceduri şi criterii clare de alocare a organelor către pacienţii care au nevoie de transplant, primarul din comuna vasluiană a relatat pe pagina personală de Facebook asiguratei din Şuletea care a trecut printr-o situaţie bizară. Potrivit primarului, pacienta care face de mai mulţi ani dializă a primit invitaţie la Congresul Naţional al Transplantaţilor, „să povestească celor prezenţi cum se simte cu noul rinichi”. Ciprian Tamaş mai notează pe Faceebok că, după ce a aflat povestea asiguratei, a făcut sesizare la Ministerul Sănătăţii.

Vă daţi seama că cineva gen Arşinel sau Socaciu au furat locul acestei doamne şi au făcut transplantul pe actele dumneaei? Am trimis sesizare la Guvern, la Ministerul Sănătăţii, am vorbit şi cu Arafat, erau consternaţi şi miraţi! M-au rugat să nu mai fac valuri, că se va rezolva cât de curând! Ca atare, pacienta de la noi a fost chemată imediat la Cluj, unde i s-au mai recoltat o serie de analize!”, a scris primarul Ciprian Tamaş pe pagina personală de Facebook, citat de sursa amintită.

Coordonatorul centrului de transplant din Cluj-Napoca, dr. Adrian Luscalov, a declarat pentru TVR Iaşi că pacienta Gabriela Popa nu apare în evidenţele centrului clujean și nici în registrul național ca fiind transplantată.

Aida POPA

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here