Gala Premiilor Operelor Naționale, eveniment unic în România, revine la Iași

0
62

Ediția dedicată aniversării Centenarului României reunește zeci de artiști, nume mari ale scenei lirice naționale și internaționale.
Noutatea acestei ediții constă în faptul că nominalizările nu vor mai avea loc, juriul, format din profesioniști de excepție, stabilind deja premianții.
Personalități ale vieții publice și culturale vor urca pe scena Operei Naționale Române Iași pentru a înmâna, în semn de recunoaștere, distincții pentru performanțele artistice ale stagiunilor trecute.
Momentele artistice ce vor fi interpretare pe scenă se vor desfășura sub bagheta maestrului Alessandro Cedrone, alături de soliștii, orchestra, corul și baletul Operei Naționale Române Iași.
Organizată pentru prima oară în România în anul 2013, Gala Premiilor Operelor Naționale și-a propus ca fiecare ediție să aducă în atenția publicului și soliști de talie internațională.
Invitatul extraordinar din acest an este celebra soprană Patrizia Ciofi.
Gala Premiilor Operelor Naționale este inițiată de Opera Națională Română Iași și finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale prin proiectul Centenarul Marii Uniri alături de premiera acestui an, „Ecaterina Teodoroiu”.
Gala va fi preluată și transmisă în direct, marti, 9 octombrie 2018, de la ora 19:00, de TVR 3, Radio România Cultural și Radio România Muzical.
Astăzi, începând cu ora 12:00, vor fi puse în vânzare biletele pentru Gala Premiilor Operelor Naționale. Tichetele pot fi achiziționate atât de la Agenția Operei, situată în foaier, cât și online de pe www.operaiasi.ro.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here