Gandire de terorist a unui fost antrenor al Politehnicii Iasi; “„Îl respect enorm pe Kadîrov. A omorât mii de oameni!”

0
56

Un fotbalist iesean cu creier de gaina, s-a expus in mod voluntar oprobiului public si sanctiunilor de imagine si contractuale. Este vorba de Daniel Pancu, care a declarat recent ca idolul sau este liderul cecenilor, Ramzan Kadîrov, mercenar trimis de Putin sa-l ucida pe Zelensky, presedintele Ucrainei.
Într-un interviu pentru Fanatik.ro, Pancu șochează în momentul în care vorbește despre Ramzan Kadîrov. Fostul fotbalist spune, printre altele, că îl apreciază pe liderul cecenilor pe care îl caracterizează drept un lider prin excelență. De asemenea, Pancu spune că poporul cecen este un exemplu și a atins un subiect sensibil, cel al “libertății” de a putea omorî femeile.
Dintre toți oamenii puternici pe care i-am întâlnit în viața mea, Ramzan m-a impresionat cel mai mult. E născut lider, e un luptător prin excelență. E fidel legilor Islamului. Chiar dacă sunt ortodox, pentru că am trăit mult în Turcia și în Cecenia, apreciez foarte mult musulmanii. Oamenii au credință, merg și se roagă, copiii cântă imnul național când ies de la școală, respectul față de părinți, cultura muncii și multe alte lucruri care m-au lăsat mască. Acolo poți să omori femeile oricând! Nu neapărat că sunt de acord cu așa ceva, dar mi se pare că ei își păstrează niște tradiții cu care eu sunt de acord. Asta e viziunea mea despre viață. Nu putem să mai fim niciodată ca ei. Noi am pierdut multe lucruri pe parcurs. Chiar dacă bisericile sunt din ce în ce mai populate, copiii noștri au alte exemple în viață și altă educație. Îmi pare rău să spun lucrul ăsta, dar suntem foarte departe de ei” – Daniel Pancu,pentru sursa citată.
In urma acestor declaratii riscante, in care Daniel Pancu l-a lăudat pe liderul cecen Ramzan Kadîrov, aliatul lui Vladimir Putin în războiul din Ucraina, casa de pariuri Superbet a anunțat că a reziliat contractul cu fostul fotbalist.
Superbet a reziliat contractul cu idolul teroristului Kadîrov
Superbet a emis un comunicat prin care a anunțat că se dezice de Daniel Pancu, care s-a intersectat cu Ramzan Kadîrov în perioada în care a evoluat la Terek Groznîi.
În urma unor declarații publice care contravin în totalitate valorilor brandului Superbet, conducerea companiei anunță încheierea oricărei colaborări cu Daniel Pancu, începând chiar de astăzi, 5 martie a.c. Ne delimităm cu fermitate de orice fel de declarații care, din ignoranță sau rea voință, nu țin cont de dramele trăite de poporul ucrainean. La fel de ferm ne delimităm de felul în care Daniel Pancu face referire la modul de a înțelege tradițiile cecene, asociindu-le cu acte de violență împotriva femeilor. Toate campaniile în care este utilizată imaginea fostului nostru ambasador Daniel Pancu au fost oprite de la difuzare. Din considerente tehnice, pot exista unele întârzieri în implementarea acestei decizii, dar toți partenerii noștri din media ne-au asigurat că vor pune în practică hotărârea noastră în cel mai scurt timp. Echipa Superbet este fondată pe un set de valori fundamentale, incompatibile cu ura și violența, de orice fel. Toate declarațiile lui Daniel Pancu sunt un derapaj major de la acest set de valori“, se arată în comunicatul celor de la Superbet, citat de gsp.ro.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 1