George Stoleriu, sahistul cu cel mai bun rezultat in debutul Campionatului Mondial de Sah pentru juniori de la Montevideo

0
50

George Stoleriu, sportiv legitimat la Clubul Politehnica Iasi, cu trei victorii în primele trei runde, este jucatorul roman cu cel mai bun rezultat în debutul acestei ediţii a Campionatului Mondial de Sah pentru juniori de la Montevideo, Uruguay. Delegatia Romaniei, din care face parte George Stoleriu, a reusit sa faca o figura frumoasa in debutul campionatului. Astfel, Miruna Lehaci (campiona mondiala la sah scolar), Coman, Pătraşcu şi Stanciu au obtinut 2 puncte. Anghel – 1, 5, iar Bulău şi Ciocan cate un punct.

Românii au toate motivele să depăşească şocul schimbării de fus orar sau de atmosfera unei alte civilizaţii din America de Sud. ,,Am avut azi doua victorii destul de norocoase, una in 5 ore si alta in 4 ore,,, a spus George Stoleriu dupa a doua zi. Sa stai 9 ore pe scaun sa joci sah la un campionat mondial intr-o singura zi…. infernal… Ce condiţie fizica trebuie pentru asa ceva ? Ce rezerve la nivel mental ? “, a comentat Aristo Bunescu, reprezentant al Biroului de Presă al Campionatelor Mondiale de șah pentru juniori de la Montevideo.

Ediţia din acest an a Campionatelor Mondiale de şah pentru juniori (grupele 14, 16 și 18 ani) are loc la Montevideo (Uruguay) în perioada 16 – 26 septembrie. România este reprezentată la cea mai puternică competiţie dedicată juniorilor de 8 sportivi, astfel: (O16) George STOLERIU, (F14) Miruna-Daria LEHACi și Maria ANGHEL, (F16) Maria-Alexandra CIOCAN și Emilia-Florentina COMAN, (F18) Andreea-Briana STANCIU, (O14) Andrei-Cristian BULĂU, , (O18) Cătălin-Lucian PĂTRAȘCU.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =