Salubris cumpara peste 10 mii de pubele. Iesenii care stau la case vor avea cate doua pubele pentru gunoi

0
50

Cele 10.500 de gospodarii individuale din municipiul Iasi vor avea, cat de curand, cate doua pubele pentru gunoi. Initiativa Salubris de a dubla pubelele celor cu care are incheiate contracte individuale este motivata de intarirea procesului de colectare selectiva, operatiune care s-a dovedit a fi un fiasco la nivelul punctelor gospodaresti comune care deservesc blocurile de locuinte

In perioada urmatoare vrem sa-i responsabilizam pe toti utilizatorii casnici cu care avem contracte individuale. Avem o actiune de cumparare a unor pubele noi, astfel incat toti beneficiarii nostri de la case sa aiba posibilitatea ca intr-o pubela sa puna gunoiul menajer si in cea de-a doua, materialele reciclabile, hartia, cartonul, metalul sau plasticul. Intr-o zi merg dupa gunoiul menajer, iar in alta dupa deseuri. In acest fel ii informez, ii responsabilizez si nu le mai iau toti banii banii“, a declarat Catalin Neculau, directorul adjunct al Salubris SA.

Cele 10.500 de pubele vor fi achizitionate etapizat, pe o perioada de 3 ani.

Incercam, cu cele 3000 de pubele care vor veni anul acesta, sa dotam doua centre si ma gandesc la Bucium sau Galata. Tot timpul ne aplecam asupra centrului si a Copoului si lasam cartierele periferice la urma. Acum as vrea sa inversam putin lucrurile“, a spus Catalin Neculau.

Marius GAVRILESCU 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 4 =