Gest admirabil făcut de doi liceeni. Ghizi de o vara pentru promovarea Iasului

0
64

Clădirile istorice şi poveştile oraşului au parte de o prezentare inedită în această vară. Teodora Munteanu, care tocmai a trecut în clasa a XII-a la „Garabet Ibrăileanu” şi Matei Bărhălescu (n.r. fiul lui Florin Barhalescu, patronul agentiei Icar Tours), ajuns în clasa X-a la „Costache Negruzzi” îşi sacrifică vacanţa pentru a face cunoscut Iaşul.
Cei doi au pus bazele proiectului „Iasi Free City Tours” ce se va derula până la începutul lunii septembrie şi prin care vor realiza tururi gratuite, în limba engleză şi română, pe durata a două ore. Vor prezenta informaţii despre mai bine de 20 de obiective turistice, de pe traseul Palatul Culturii, pietonalul Ştefan cel Mare şi Sfânt, str. Cuza Vodă şi Piaţa Unirii. „Totul a pornit de la o pasiune personală. Apoi ne-am pregătit cu cei de la Icar Tours pentru a putea prezenta corect obiectivele turistice. Suntem convinşi că mii de oameni străbat zilnic centrul Iaşului ca localnici sau turişti fără a şti că trec pe lângă clădiri de o importanţă istorică şi culturală deosebită. În calitatea de ghizi, vrem sa ajutăm la descoperirea cu adevărat a bogăţiei Iaşului”, a afirmat Teodora Munteanu.
Proiectul se adresează în primul rând turiştilor veniţi din strainătate sau din afara Iaşului, dar sunt aşteptaţi şi localnicii care doresc să afle mai multe informaţii despre oraşul în care locuiesc. Primul tur gratuit va avea loc joi, 9 iulie, când proiectul este lansat oficial la Centrul de Informare Turistică din cadrul municipalităţii ieşene. De la această dată, zilnic, inclusiv în week-end, vor fi organizate două tururi gratuite – dimineaţa, de la ora 8.30 şi după amiaza, de la ora 17.30, punctul de plecare fiind statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Piaţa Unirii. Timp de două luni, proiectul „Iasi Free City Tours” va promova unele dintre cele mai importante obiective turistice din Iaşi, capitala culturală a României şi unul dintre oraşele candidate la titlul de Capitală Europeană a Culturii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here