Gheorghe Nichita a scapat de Dosarul “Amanta” si isi cauta loc de munca

0
65

Magistratii Curtii de Apel Iasi au decis, luni, ridicarea masurii controlului judiciar pentru fostul primar Gheorghe Nichita, acuzat de instigare la abuz in serviciu dupa ce a folosit angajati din Politia Locala pentru a-si urmari fosta amanta si subordonata.
Am fost informat de avocatul meu de inlocuirea masurii controlului judiciar in cazul dosarului cu Politia Locala. E o stare procesuala in care exista anumite obligatii. E o masura normala care trebuia mai sa fie mai demult luata pentru ca toti ceilalti din dosar au primit aceasta decizie inca de anul trecut. La mine a fost nevoie de 15 luni. Nu vreau sa fac mai multe afirmatii. (….) Merg mai departe cu judecata“, a declarat  Gheorghe Nichita, adaugand ca i-a fost ridicata si interdictia de a parasi tara si de a lua legatura cu unele persoane implicate in dosar.
Fostul edil a sustinut ca isi cauta un loc de munca dar, desi are un CV impresionant, nu a reusit insa sa se angajeze.
Sincer, nu pot sa stau acasa pe banii familiei mele. Am incercat sa ma angajez. Am experienta, am un CV care vorbeste de la sine. Probabil le e frica. Unii se tem, altii nu isi doresc. Nu am crezut niciodata in viata mea ca oamenii te uita, te parasesc si te izoleaza inca din faza de cercetare. Acum nu-mi ramane decat sa constat, sa observ… “, a mai spus fostul edil.
Gheorghe Nichita a fost acuzat de instigare la abuz in serviciu cu intentie, cunoscand consecintele faptei sale, potrivit rechizitoriului prin care a fost trimis in judecata in toamna anului trecut de procurorii DNA, alaturi de Liviu Mihai Hliboceanu, director general al Politiei Locale Iasi la data faptelor, si Stefan Avirvarei, sef serviciu in cadrul Politiei Locale Iasi la data faptelor.
Nichita mai este judecat intr-un dosar, pe fond, in cazul proiectului Managementul Traficului, proiect derulat cu fonduri europene. In acelasi dosar mai sunt cercetati oamenii de afaceri Tiberiu Urdareanu si Gabriel Mardarasevici. Potrivit rechizitoriului, Nichita ar fi solicitat o mita de 6,9 milioane de lei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here