Grecii din Trifylia ii invita pe ieseni sa participe la un festival de sirtaki organizat la Messina

0
48

Viceprimarul Gabriel Harabagiu a primit astăzi, 22 august, vizita omologului său din oraşul Trifylia din regiunea Messinia (Grecia), Charalambos Alexopoulos. Edilul oraşului din Peloponez a fost însoţit de către Christos Diakoumopoulos, ambii fiind prezenţi la Iaşi pentru mai multe zile. Scopul declarat al întrevederii a fost transmiterea unui mesaj din partea primarului oraşului Trifylia, Panagiotis Katsivelas, și inițierea unor relații de cooperare directă cu Municipiul Iași.
O primă posibilitate de colaborare identificată a fost cea privind participarea ieșenilor la un festival de dansuri tradiționale foarte popular în regiunea respectivă. În perioada următoare reprezentanţii celor două municipalități vor purta o corespondență specifică identificării formulelor concrete de cooperare.
Trifylia este o localitate întinsă (603 kilometri pătraţi), dar cu populație relativ redusă (27.373 de locuitori). Oraşul este faimos mai ales pentru turism şi agricultură, uleiul de măsline de Messinia fiind foarte apreciat inclusiv în afara Greciei. (M.G.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 3 = 7