Haznaua de pe strada Milcov. Reactia Politiei: „Faceti o comisie de locatari, ii spargeti usa si i-o puneti la loc”

0
56

Un bloc de pe strada Milcov, situat la 5 minute de kilometrul zero al Iasului, a fost transfomat in veceu public. Un alcoolic care locuieste intr-una din scarile acestui bloc, isi face nevoile fiziologice, regulat, chiar pe primele trepte din scara, iar un proprietar si-a abandonat apartamentul din care se degajă mirosuri greu se suportat. Locatarii se declara terorizati de putoarea care, de la nivelul scarii de bloc, a ajuns sa se insinueze si in apartamente.

Toata scara miroase a varsatoare, a veceu public. Acolo unde si-a facut nevoile scursura aia umana a fost imprastiat un dezinfectant praf, din acela care se foloseste la toaletele garii, ceea ce amplifica mirosul de urina pe scara blocului, mai ales ca in aceasta perioada sunt temperaturile acestea ridicate, iar scara nu are aerisire. Mai mult, la un metru distanta este un apartament care a fost abandonat de proprietar de vreo 2 ani, din care se degaja tot felul de mirosuri fetide, atat pe scara blocului cat si pe gheu. Ca un facut, la etajul intai, un apartament a fost inchiriat de ani de zile unui cioban care isi depoziteaza branza pe care o vinde in Piata Alexandru. Daca reusesti sa ajungi la etajul doi fara sa dai la rate, ai stomacul tare. Fata de aceste aspecte, cele doua femei de la asociatie, angajate pe banii proprietarilor, stau si completeaza integrame si povestesc telenovele”, ne-a spus un locatar din scara B a blocului 1206.

Locatarii au apelat la politistii Sectiei I Politie pentru a-i ajuta in somarea/amendarea betivului si localizarea proprietarului apartamentului infestat, pentru dispunerea unei masuri de igienizare a respectivului spatiu locativ abandonat de vreo 2 ani.

Noi nu putem face nimic in acest caz. Suntem legati de maini si de picioare din punct de vedere legal. Singura solutie este sa formati o comisie de locatari, sa-i spargeti usa si sa vedeti ce e acolo si apoi sa ii puneti usa la loc. Noi, ca Politie, nu putem sa fim nici macar martori pentru ca este vorba de proprietatea omului. In privinta pisalcosului, trebuie sa ne dati datele lui si noi il vom amenda”, este raspunsul dat, in aceasta dimineata, de ofiterul de serviciu al Sectiei I Politie.

In fata unui astfel de indemn la violarea proprietatii, venit tocmai din partea unui slujbas al legii, a lipsei de implicare a presedintei de asociatie, platita cu 4500 lei pe luna, locatarii se roaga sa vina cat mai repede anotimpul friguros sau sa renunte la una din usile de la intrarea in bloc, doar-doar vor putea scapa de mirosul de hazna.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

55 + = 57