Hotii, betivii in trafic si bisnitarii si au supraaglomerat arestul Politiei din Iasi

0
63

Ieri, politistii ieseni au intervenit la peste 120 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate 390 de sanctiuni contraventionale, iar in urma actiunilor si interventiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infractiuni. La data de 23 aprilie a.c., politistii au actionat, la nivelul judetului Iasi, pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea ordinii si sigurantei publice. Au fost organizate 5 actiuni si s-a intervenit la 129 de evenimente, dintre care 108 au fost sesizate prin 112. In urma activitatilor, au fost sesizate 24 de infractiuni. Totodata, pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 390 de sanctiuni contraventionale, in cuantum de 446.760 de lei. Siguranta rutiera si salvarea de vieti sunt, de asemenea, prioritati ale Politiei Iesene. Astfel, politistii rutieri au desfasurat activitati pentru prevenirea accidentelor de circulatie. Au fost retinute, in vederea suspendarii, 13 permise de conducere si au fost retrase 3 certificate de inmatriculare.

Politistii ieseni au identificat un tanar banuit de furt calificat si tentativa la furt calificat. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Politistii din cadrul Sectiei nr. 4 Politie Iasi si Sectiei nr. 2 Politie Iasi au identificat un tanar banuit de comiterea infractiunii de furt calificat si tentativa la furt calificat. Din investigatiile efectuate pana in prezent, s-a constatat faptul ca, in noaptea de 15 spre 16 aprilie a.c., acesta ar fi patruns in sediul unei societati comerciale, din municipiul Iasi, de unde ar fi sustras doua telefoane mobile si ar fi deteriorat alte bunuri, cauzand un prejudiciu total de aproximativ 8.000 de lei. De asemenea, in noaptea de 17 spre 18 aprilie a.c., tanarul ar fi patruns in sediul unei alte societati comerciale, din municipiul Iasi, fara a sustrage vreun bun. In baza probatoriului administrat in cauza, la data de 23 aprilie a.c., tanarul a fost retinut de politisti, pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi si Judecatoriei Iasi, instanta dispunand arestarea sa preventiva pentru 30 de zile.

Politistii ieseni au ridicat in vederea confiscarii 5.400 de tigarete, susceptibile a proveni din contrabanda. La data de 23 aprilie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Iasi au depistat, pe raza municipiului Iasi, un barbat, de 69 de ani, din municipiul Iasi, in timp ce detinea tigarete, susceptibile a proveni din contrabanda. In urma verificarilor efectuate, au fost identificate 4.200 tigarete, susceptibile a proveni din contrabanda, care au fost ridicate de politisti in vederea confiscarii. De asemenea, la aceeasi data, politistii au depistat, pe raza municipiului Iasi, un alt barbat, de 39 de ani, din municipiul Iasi, in timp ce detinea tigarete, susceptibile a proveni din contrabanda. In urma verificarilor efectuate, au fost identificate 1.200 tigarete, susceptibile a proveni din contrabanda, care au fost ridicate de politisti in vederea confiscarii. In cauze au fost intocmite dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

La data de 23 aprilie a.c., politistii din cadrul Sectiei nr. 3 Politie Iasi au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei de 3 ani si 5 luni inchisoare, emis de Tribunalul Iasi, pe numele unui tanar, de 21 de ani, din municipiul Iasi. Acesta a fost condamnat pentru savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat si efectuarea de operatiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fara a detine autorizatie eliberata in conditiile legii. In baza mandatului de executare a pedepsei inchisorii, tanarul a fost incarcerat in Penitenciarul Iasi, in vederea executarii pedepsei.

La data de 23 aprilie a.c., politistii din cadrul Sectiei nr. 6 Politie Iasi au oprit, pentru control, pe raza municipiului Iasi, un autoturism condus de un barbat, de 48 de ani, din judetul Vaslui. Conducatorul auto emana halena alcoolica, insa acesta nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest si a refuzat prelevarea de mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

La data de 23 aprilie a.c., politistii din cadrul Serviciului Rutier Iasi au oprit, pentru control, pe DE 583, in orasul Podu Iloaiei, un ansamblu de vehicule, format din autovehicul si rulota, condus de un tanar, de 24 de ani, din comuna Ion Neculce. In urma verificarilor efectuate, s-a constatat faptul ca autorizatia provizorie de circulatie, pentru numarul de inmatriculare montat pe rulota autoturismului, era expirata. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat.

La data de 23 aprilie a.c., politistii din cadrul Sectiei nr. 1 Politie Iasi au oprit, pentru control, pe raza municipiului Iasi, un autoturism condus de un tanar, de 27 de ani, din municipiul Iasi. In urma verificarilor efectuate, s-a constatat faptul ca autorizatia provizorie de circulatie, pentru numarul de inmatriculare montat pe autoturism, era expirata. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat.

La data de 23 aprilie a.c., politistii din cadrul Politiei Orasului Podu Iloaiei au oprit, pentru control, pe raza orasului Podu Iloaiei, un autoturism condus de un tanar, de 25 de ani, din orasul Targu Frumos. In urma verificarilor efectuate de politisti, s-a constatat faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, s-a constatat faptul ca autoturismul inmatriculat in Marea Britanie, nu avea incheiata asigurare de raspundere civila auto obligatorie, iar tanarul nu avea asupra sa toate documentele prevazute de lege. Acesta a fost sanctionat contraventional, cu amenda, conform Legii nr. 132/2017 si O.U.G. nr. 195/2002, fiindu-i retrase placutele cu numarul de inmatriculare si certificatul de inmatriculare al autoturismului. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here