Iarna a facut ravagii in judet. Locuitorii din judetul Iasi, blocati in case. Vezi lista drumurilor judetene care sunt impracticabile

0
64

La aceasta ora, sute de locuitori din comuna Popricani nu pot sa ajunga in Iasi din cauza drumului blocat de nameti. In aceasta situatie se gasesc si alte 12 drumuri comunale si judetene.

“Drumul este blocat sus, la Vanatori, dar este o sararita acolo care incearca sa deblocheze accesul. Speram ca intr-o ora sa putem avea un drum practicabil si locuitorii nostri sa poata ajunge la servicii, in Iasi”, a precizat Vasile Parlog, primarul comunei Popricani.

De asemenea, drumul spre Voinesti este impracticabil. La aceasta ora se incearca deszapezirea cu o vola de la Primarie.

În acest moment există 12 tronsoane de drum județean care sunt închise traficului rutier:

– DJ 244D: Ciortești-Dolhești

– DJ 244F: Moșna-Bohotin

– DJ 248A: Iași-Voinești

– DJ 246: Țibănești-Dagâța

– DJ 281: Sticlăria-Slobozia

– DJ 281C: Blăgești-Coasta Măgurii

– DN 24-Dobrovăț

– DJ 280D: Ruginoasa-Heleșteni

– DJ 208G: Kogălniceni-Oboroceni

– DJ 208L: Pașcani-Miroslovești

– DJ 280: Strunga-Oțeleni

– DJ 207A: Sinești-Stornești

“În urma precipitaţiilor sub formă de ninsoare și a viscolului din cursul nopţii trecute şi din această dimineaţă, în intervalul orar 19:00-07:00, pentru activitatea de deszăpezire s-a intervenit pe 37 de drumuri judeţene cu îmbrăcăminte asfaltică, cu un număr de 8 utilaje de tip autocamioane cu lamă şi sărăriţă, 4 încărcătoare frontale și 3 autogredere, deservite de 30 persoane”, sustin cei de la DJADP Iasi.

Pentru conducătorii auto care vor circula pe drumurile judeţene în perioada următoare este recomandat să se informeze, în prealabil, la Direcţia de Administrare a Drumurilor Judeţene Iaşi, la numărul de telefon 0232 255 961.

Se acţionează în continuare cu echipe mixte cu utilaje pentru curăţirea zăpezii şi lărgirea carosabilului, dar și pentru înlăturarea copacilor căzuți în cursul nopții pe suprafața carosabilă pe unele tronsoane de drum (Dobrovăț, Domnița, Rebricea, Tansa). Probleme sunt inregistrate si pe drumul spre Aeroportul Iasi, care este blocat partial din cauza caderilor de copaci.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here