Iasul are un nou arhitect sef. Aceasta functie va fi ocupata prin rotatie de toti angajatii Institutiei Arhitectului Sef

0
57

Conducerea Primăriei Municipiului Iași a decis marți, 31 ianuarie, ca în postul de arhitect-șef al orașului să fie numit, interimar, arhitectul Alexandru Mustiață. Decizia a venit în contextul în care mandatul lui Cristian Constantin Duțu la conducerea Instituției Arhitectului-Șef, mandat exercitat în regim de interimat, a expirat în cursul lunii ianuarie. În context, conducerea Primăriei Municipiului Iași a decis ca, până la ocuparea definitivă, prin concurs, a postului de arhitect-șef, funcția respectivă să fie ocupată, prin rotație, și de către alți angajați din cadrul Instituției Arhitectului-Șef, care au pregătirea necesară. Concret, această măsură urmărește ca toți angajații instituției respective care au pregătirea corespunzătoare să exercite atribuțiile funcției de conducere. Așadar, decizia conducerea Primăriei Municipiului Iași vizează doar consolidarea experienței profesionale a angajaților și nu este o urmare a unor presiuni reale sau presupuse din partea unor persoane fizice, agenți economici sau instituții media.

De altfel, în urma adoptării, în ședința Consiliului Local de marți, 31 ianuarie, a Planului de ocupare a funcțiilor publice pentru aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Iași și direcțiile subordonate pentru anul 2017, conducerea municipalității va trimite către Agenția Națională a Funcționarilor Publici documentația necesară pentru organizarea concursurilor pentru ocuparea tuturor funcțiilor vacante de conducere, printre care și cea de arhitect-șef. Până la ocuparea prin concurs a funcțiilor de conducere, acestea pot fi exercitate și de alți angajați care au pregătirea necesară, în afara celor care în prezent ocupă posturile în regim interimar.

Prin decizia conducerii Primăriei Municipiului Iași, noul arhitect-șef interimar va avea un plan de acțiune bine stabilit, cu indici de performanță clari. Alexandru Mustiață a absolvit Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino” din cadrul Universității Tehnice „Gh. Asachi” din Iași în 2009, iar până la angajarea sa, prin concurs, la Primăria Municipiului Iași, a lucrat în mediul privat în domeniul studiilor absolvite. Alexandru Mustiață este membru al Ordinului Arhitecților din România din 2013, a absolvit cursuri de managementul proiectelor și are un certificat de expert în achiziții publice.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 5 = 1