Iasul gazduieste a 12-a editie a Festivalului International al Muzicii Mecanice

0
54

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Iași, Centrul Cultural German Iași, Opera Națională Română Iași, Asociația Crescendo Events, Filarmonica „Moldova” Iași, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași și Muzeul Național de Istorie și Arheologie din Chișinău continuă seria proiectelor cultural-științifice și de divertisment prin organizarea celei de-a 12-ediții a FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL AL MUZICII MECANICE (FIMM 12).
Conceput în scopul promovării colecției de instrumente de muzică mecanică, unică în țara noastră, dar și de perpetuare a tradiției europene a flașnetarilor, proiectul FIMM 12 este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național – Ministerul Culturii.
Ca și la edițiile precedente, programul festivalului, care se va derula între 18 și 20 septembrie 2020, va cuprinde expoziții interactive de muzică mecanică, workshop pentru specialiști, spectacole ale flașnetarilor, concerte, dans, animație, proiecții videomapping etc.
Ne vom bucura, și la această ediție, de o participare prestigioasă din țări precum: Franța, Germania, Cehia, Slovenia, Ungaria, Austria, Elveția, Republica Moldova și România, la care se va adaugă și Polonia. FIMM 12 va reuni flașnetari, colecționari, cercetători, muzeografi și iubitori de muzică mecanică, facilitând interacțiunea dintre profesioniștii participanți la eveniment și publicul iubitor al fenomenului cultural propus.
Prin conceperea si dezvoltarea acestui proiect, ajuns la ediția a 12-a, Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”din Iași se numără printre puținii organizatori ai acestui gen de spectacol din Europa.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =